Portret | SAUTER
 
 

SAUTER Nederland

Entry to SAUTER Head Office Basel / Switzerland

Sinds 1932 is SAUTER actief op de Nederlandse markt. Sindsdien hebben de producten van Sauter aftrek gevonden bij een diversiteit aan afnemers en is een indrukwekkend aantal projecten gerealiseerd.

 

SAUTER Nederland (Sauter Building Control Nederland B.V.), voorheen bekend onder de naam Gebouwautomatisering & Service, onderdeel van Getronics Industrial Automation, heeft in de afgelopen jaren een behoorlijke staat van dienst opgebouwd in Nederland. Niet alleen grote, in het oog springende projecten, maar ook middelgrote en kleine projecten zijn naar tevredenheid van de opdrachtgever en/of gebruiker gerealiseerd.


Toen SAUTER Nederland in 2005 werd opgericht om de importeursactiviteiten van Getronics over te nemen is de volle aandacht gericht op het opzetten van het Nederlandse bedrijf. Voor de hand liggend was het continueren van de tot dan toe succesvol uitgevoerde activiteiten; het realiseren van grote projecten.


Een lang gekoesterde wens van het Nederlandse management was het regionaal ontplooien van activiteiten en het uitbreiden van de activiteiten met het realiseren van middelgrote en kleine projecten.


De snelheid waarmee SAUTER Nederland zichzelf als zelfstandige onderneming op de kaart kon zetten en de introductie van een nieuw modulair gebouwautomatiseringssysteem, versnelde het proces om een nieuwe vestiging op te zetten. Eind 2008 werd het besluit beklonken om per 1 januari 2010, naast de vestiging in Amsterdam een vestiging in Meppel te starten. Het kantoor in Meppel legt zich geheel toe op het realiseren van kleinere en middelgrote projecten. Daarbij is de realisatie van de projecten niet beperkt tot de regio Noord en Oost Nederland maar worden alle kleinere en middelgrote projecten in Nederland vanuit de nieuwe vestiging gerealiseerd.

 

Organisatie van de SAUTER Groep

De SAUTER Groep bestaat uit 16 vestigingen in Europa en een wereldwijd netwerk van joint-ventures en lokale afgevaardigden (zie organigram). Klik op de wereldkaart in de rechterbovenhoek om het gedetailleerde internationale distributienetwerk te zien.