Skip to main content

Gebouwbeheer

Geautomatiseerde processen, snelle open communicatie en hoge beveiliging

modulo-6-Gebaudeautomation

Intelligente gebouwautomatisering van SAUTER

Open systeem

SAUTER vertrouwt op een open systeem voor gebouwautomatisering. De producten kunnen dus flexibel worden gebruikt en bieden een breed scala aan opties voor de gebruiker. De BACnet-compatibiliteit van SAUTER maakt open, interoperabele gebouwautomatisering mogelijk. BACnet staat voor Building Automation and Control-netwerken. Dit alles is gegarandeerd zonder aan veiligheid in te leveren.

Gebouwautomatisering van SAUTER verbindt de bestaande systemen met elkaar en optimaliseert de interactie met maximale energie-efficiëntie. Het bepaalt automatisch (bijv. Via aanwezigheidsmelders en sensoren) de werkelijke behoefte aan verwarming, koeling, frisse lucht, verlichting en zonwering in de kamers en levert de juiste hoeveelheid energie op het juiste moment en op de juiste plaats. Een dergelijk vraaggestuurd gebouwautomatiseringssysteem maakt energiezuinig gebouwbeheer mogelijk, wat energieverspilling voorkomt en leidt tot een merkbare en lonende verlaging van de bedrijfskosten – allemaal met snelle afschrijving.

Security

Naarmate gebouwen steeds meer geautomatiseerd worden via cloud- en IoT-technologieën, wordt beveiliging ook een nog belangrijker probleem. Gebouwautomatisering gaat hand in hand met het “Internet of Things” en de cloud. Hele netwerken en systemen dienen te worden beveiligd. SAUTER-specialisten geven u graag nuttige aanbevelingen over hoe gebruikers en operators de beveiligingsniveaus van hun netwerken en systemen kunnen verhogen.

Producten

Flexibel en efficiënt gebouwbeheer vereist een volledig overzicht en uitgebreide monitoring. De SAUTER-softwareoplossingen voor beheer en visualisatie maken het eenvoudiger om de afzonderlijke componenten van het gebouw en de ruimteautomatisering te besturen en te bewaken, en zijn een voorwaarde voor energiezuinig gebouwbeheer.

SAUTER Vision Center

SAUTER Vision Center is het controlecentrum en tegelijkertijd de supervisie-oplossing voor het binnenhalen van alle gegevens van installaties, gebouwen en verspreide gebouwen. Deze webgebaseerde oplossing voor bouwen en energiebeheer (BEMS) biedt dus functies voor ruimtebeheer en energiebewaking, evenals onmiddellijke informatieweergaven op een hoger niveau (dashboards) met de belangrijkste kerncijfers (KPI’s) en de bijbehorende diagrammen.

SAUTER moduWeb Vision

SAUTER moduWeb Vision is the comprehensive visualisation and operating system for permanently monitoring all your installations. If malfunctions occur, the unit automatically sends alarms and event messages by SMS or e-mail to predefined persons. Thanks to the embedded web technology, you are independent of the waiting cycles of conventional operating systems and standard computer technology.

SAUTER EMS

SAUTER EMS (Energy Management Solution) is een professionele oplossing voor energiebeheer voor gebouwen die kan worden gebruikt als systeemoplossing, zowel vanuit de cloud als lokaal geïnstalleerd. Het maakt het centrale beheer van de belangrijkste kerncijfers van uw installaties en gebouwen mogelijk. Met de EMS Mobile-module voor energiebeheer kunt u ook de energie-efficiëntie bewaken en optimaliseren via tablet of smartphone.

SAUTER EMS is het ideale hulpmiddel voor de energieanalyse van uw gebouwen en fabrieken en maakt effectieve energieoptimalisatie mogelijk. SAUTER EMS levert u ook benchmarks voor sleutelfiguren van vergelijkbare eigenschappen. De meetgegevens worden geanalyseerd en weergegeven via gestandaardiseerde rapporten of via het webportaal dat is geïntegreerd in de SAUTER EMS-server en via EMS Mobile. Met dit webportaal en EMS Mobile heeft u een overzicht van alle relevante energiegegevens.

modulo 6

modulo 6 maakt voorheen onbereikbare prestaties mogelijk in termen van datapunten per automatiseringsstation, geheugenruimte en verwerkingssnelheid. En dit wordt bereikt terwijl een minimale hoeveelheid ruimte in de kast wordt ingenomen. Het ontwerp en de flexibiliteit van de modulo 6-modules zorgen voor aangepaste prestaties tegen geoptimaliseerde totale kosten. Van bediening in één kamer tot een wereldwijd verdeeld netwerkcluster.

ecos 504

De ecos 504-regelaars voor ruimteautomatisering levert een belangrijke bijdrage aan geïntegreerde, veilige ruimteautomatisering.

Smart Actuator

De SAUTER Smart Actuator combineert flexibiliteit met voorspellend onderhoud. De IoT-compatibele Smart Actuator vertegenwoordigt de digitale transformatie met veldapparatuur in de wereld van de techniek. De gebruiker profiteert onder andere van kortere projectduur en lagere totale kosten voor de bouw en inbedrijfstelling van installaties. Wilt u meer weten? Klik hier voor meer informatie.

Continue communicatie

Dankzij geavanceerde apparatuur kunnen SAUTER-gebouwautomatiseringssystemen continu communiceren. BACnet wordt gebruikt in alle apparatuursystemen en in SAUTER-ruimteautomatisering – om continue, gestandaardiseerde communicatie mogelijk te maken. Hetzelfde systeem wordt altijd gebruikt om compatibiliteit te garanderen – van de ruimteregelaar tot het klimaatsysteem tot het visualisatiesysteem.

Gebruikers hebben ook overal toegang tot het gebouwautomatiseringssysteem om hun omgevingen in te stellen op het niveau dat het beste bij hen past. Mobile Building Services heeft bijvoorbeeld toegang tot instellingen zoals verwarming, koeling of schaduw van het gebouw via een app die is beveiligd met een individuele QR-code – zonder dat de gebruiker ter plaatse hoeft te zijn.

Modulariteit

Dankzij de modulariteit van de geïntegreerde gebouwautomatisering biedt SAUTER maximale flexibiliteit met tal van aanpassingsmogelijkheden. Elk gebouw heeft unieke eisen en kenmerken. De respectieve oplossing voor gebouwautomatisering kan dus individueel worden aangepast aan de specifieke vereisten van het gebouw. De gebruikers en operators van het gebouw profiteren van maximaal comfort met minimaal energieverbruik.

Modulaire componenten completeren SAUTER-gebouwautomatisering voor stand alone oplossingen – veldbussen en interfaces voor gespecialiseerde toepassingen:

 • DALI:
  Verlichting
 • MODBUS:
  Koelsystemen
 • KNX:
  Elektrische installaties
 • SMI:
  Zonwering
 • M-Bus:
  Metingen (verwarming, elektra, gas, water etc.)
 • Profibus:
  Industriële automatisering
 • OPC:
  ERP (Enterprise Resource Planning System), hotel boeking systemen, toegangscontrole, brandinstallaties etc.

Intelligente gebouwautomatisering van SAUTER

Gebouwen bieden ruimte voor werken, wonen, leren, productie, verkoop, amusement etc. Afhankelijk van het doel hebben gebruikers verschillende vereisten voor verwarming, koeling, geconditioneerde lucht en verlichting. Intelligente gebouwautomatisering van SAUTER zorgt voor een optimaal ruimteklimaat op basis van het respectieve gebruik. Een comfortabel ruimteklimaat betekent welzijn en productiviteit voor de gebruikers.
© 2023  Fr. Sauter AG Alle rechten voorbehouden