Skip to main content

Smart Actuator

3 in 1: regelafsluiter aandrijving, regelaar en cloud integratie voor autonome regeling van verwarming- en airconditioningtoepassingen
AKM115SAF232_K4_MP_Stecker_Schatten_lq

De voordelen van de Smart Actuator

Digitalisering

SAUTER heeft bij de ontwikkeling van de nieuwe Smart Actuator gebruik gemaakt van de jarenlange ervaring voor de vereisten van het digitale ontwerp. Zelfs in de voorbereidingsfase is het eenvoudig om te controleren welke applicaties standaard beschikbaar zijn of kunnen worden gedownload vanuit de cloud. Draadloze technologie maakt ingewikkelde netwerkbedrading overbodig.

De voor de toepassing benodigde veldapparatuur kan rechtstreeks op de servomotor of via de I/O-box worden aangesloten. In vergelijking met een conventionele installatie met centrale regelaars en klepmotoren, vermindert dit de grootte en kosten van materialen zoals regelkasten en bedrading. Alle productgegevens kunnen op elk moment worden opgehaald via de smartphone-app en geven u een transparant beeld op het proces.

Compromisloze prestaties

Onze SAUTER technologie voor motoren en afsluiters wordt gekenmerkt door zijn lange levensduur, flexibele toepassingsgebieden en snelle montage. Nu deze is uitgebreid met IoT-technologie, app-bediening en geïntegreerde bedieningen voor verwarming- en airconditioningtoepassingen, is de Smart Actuator klaar als het kernelement voor de intelligente gebouwen van de toekomst.

Toepassingen

De Smart Actuator maakt een stand alone regeling mogelijk bij verwarming, ventilatie en airconditioning. SAUTER biedt applicatieprogramma’s aan in de cloud voor het regelen van verwarmings- en koelregisters in ventilatiesystemen, evenals verwarmde en gekoelde plafonds. Bij het opzetten van individuele projecten hebben projectleiders en installateurs dus een breed scala aan toepassingen om uit te kiezen.

Alle aangeboden applicaties zijn ontwikkeld en gevalideerd door een SAUTER-team van experts. De voor de toepassing benodigde veldapparatuur kan rechtstreeks op de servomotor worden aangesloten via twee universele I/O’s. Met de optionele I/O-box kan het scala aan toepassingen uitgebreid worden uitgebreid.

SAUTER Cloud Services variëren van inbedrijfstelling tot installatiebewaking (inspectie) en optimalisatie (aanpassingen) tot voorspellend onderhoud. Centraal in deze diensten staat de continue digitale inspectie die bijvoorbeeld kleplekkage, drukstoten en slijtage omvat. Dit wordt mogelijk gemaakt door de sensoren van de Smart Actuator die informatie registreren over de status van de actuator en deze overbrengen naar de SAUTER-cloud. Hier worden de gegevens geanalyseerd door ze te vergelijken met referentiewaarden. Zo kan de huidige staat van de installatie op elk moment worden opgehaald en kunnen onderhoudswerkzaamheden worden gepland volgens de behoeften.

Installatie en inbedrijfstelling

De IoT-compatibele SAUTER Smart Actuator is de intelligente oplossing voor het distribueren van energie in slimme gebouwen en kan zeer eenvoudig inbedrijf gesteld worden. Het connectorsysteem in combinatie met voorgemonteerde kabels zorgen voor een bijzonder snelle en foutloze installatie. De kleurcodering voorkomt bedradingsfouten.

De installateur en gebruiker worden ondersteund door de smartphone-app. Alle functies zijn intuïtief toegankelijk:

  • Identificatie
  • Selecteer de toepassing van de regelaar in de bibliotheek
  • Definitie van het instellen van parameters
  • Integratie in het bestaande netwerk of de cloud

Bedrijfsgegevens kunnen grafisch worden weergegeven via de SAUTER-cloud. Zo worden proces optimalisaties online uitgevoerd via de MobileApp.

Toekomstbestendige communicatie

De SAUTER Smart Actuator is direct via WLAN in de cloud geïntegreerd. Met name exploitanten van voorzieningen zoals scholen of middelgrote kantoorgebouwen kunnen de regelkringen met hun smartphone besturen en bewaken via de SAUTER-cloud.

De Smart Actuator heeft een RJ45- of RS485-interface en een WiFi-interface voor integratie in BMS-netwerken (Building Management System). Als er al een Gebouwbeheer-netwerk aanwezig is, kan de Smart Actuator worden ingebouwd via BACnet / IP of MS / TP.

Voorspellend onderhoud

SAUTER Cloud Services variëren van inbedrijfstelling tot installatiebewaking (inspectie) en optimalisatie (aanpassingen) tot voorspellend onderhoud. De continue digitale inspectie die bijvoorbeeld kleplekkage, drukstoten en slijtage omvat staat dus centraal. Dit wordt mogelijk gemaakt door de sensoren van de Smart Actuator die informatie registreren over de status van de servomotor en deze overbrengen naar de SAUTER-cloud. Hier worden de gegevens geanalyseerd door ze te vergelijken met referentiewaarden. Zo kan de huidige staat van de installatie op elk moment worden opgehaald en kunnen onderhoudswerkzaamheden worden gepland.

 

Productvideo

YouTube

Mit dem Laden des Videos akzeptieren Sie die Datenschutzerklärung von YouTube.
Mehr erfahren

Video laden

© 2024  Fr. Sauter AG Alle rechten voorbehouden