Skip to main content

SAUTER Vision Center

Universeel gebouwbeheer – eenvoudig en toekomstbestendig.

Webgebaseerd systeem voor gebouw-, energie- en onderhoudsbeheer

 

 

Integrale oplossing

SAUTER Vision Center is een modulaire alleskunner voor facility management. Door de integratie van gespecialiseerde hulpmodules kan het worden gebruikt voor een breed scala aan gebouwmanagement, waarbij het volgende wordt gecombineerd:

  • Gebouwautomatisering
  • Ruimteautomatisering
  • Energiemanagement
  • Onderhoudsmanagement

SAUTER Vision Center is geschikt voor alle soorten gebouwen – van een enkel gebouw tot verspreide gebouwen en grootschalige projecten. Het is ook geschikt voor elk doel van het gebouw en zorgt voor optimale klimaatcondities en verhoogd het kamercomfort in kantoor- en administratieve gebouwen, universiteitscampussen, onderzoeksinstituten, ziekenhuizen of productiefaciliteiten met behoud of zelfs verlaging van de bedrijfskosten.

Gemakkelijke besturing

Als webgebaseerde oplossing voor gebouwbeheer in de HTML5-standaard kan SAUTER Vision Center met elk besturingssysteem en dus praktisch elke internetbrowser worden gebruikt. Het is niet nodig om extra apps of plug-ins te installeren.

HTML5 logo with red shield

SVC’s browserbediening maakt het mogelijk om alle informatie gemakkelijk op te roepen en op afstand aanpassingen te doen. En het garandeert flexibele en locatieonafhankelijke toegang op alle conventionele eindapparaten zoals desktops, laptops, tablets, smartphones en smartwatches.

Gepersonaliseerde dashboards en onderwerpspecifieke navigatie geven een overzicht van alle relevante informatie. Gebruikersspecifieke evaluaties leveren nauwkeurige inzichten op die eigenaren, vastgoedbeheerders en gebruikers ondersteunen bij het optimaliseren van gebouwactiviteiten.

Met de flexibele ruimteautomatisering van SAUTER Vision Center kost het aanpassen van de grootte van de ruimte of grote ruimtesegmenten slechts een paar klikken in plaats van complexe configuraties.

De Scenario Manager maakt het gemakkelijk om terugkerende evenementen of acties voor alle functies binnen een gebouw te plannen en uit te voeren. Een evenementenorganisator kan bijvoorbeeld het optimale kamercomfort in zijn conferentie- en vergaderruimten in de instellingen definiëren en timen. Planning van meerdere evenementen en verschillende tijdsperioden kan worden gedefinieerd in een kalender vergelijkbaar met Outlook.

Thuis in alle gebouwen

Energiezuinige kantoorgebouwen, scholen en campussen
Intelligente gebouwen creëren werk- en leeromgevingen die betrouwbaarder, veiliger, productiever en comfortabeler zijn en die tegelijkertijd de hulpbronnenefficiëntie vergroten. SAUTER Vision Center biedt u een totaaloverzicht om de prestaties, het bedrijfsrendement en de ROI gedurende de gehele levenscyclus van het gebouw te optimaliseren.

Betrouwbaarheid in industrie- en productiegebouwen
SAUTER Vision Center combineert centraal de systemen, processen en energieverbruik binnen een installatie om non-conformiteit in kritieke opstellingen vroegtijdig te detecteren en te corrigeren. Dankzij de gegevensregistratie zonder onderbrekingen kunnen omgevingsomstandigheden, bedrijfsparameters en gebruikersinterventies in productieprocessen te allen tijde worden opgevraagd en getraceerd.

Compliance voor ziekenhuizen, laboratoria en farmaceutische installaties
SAUTER Vision Center voldoet aan de veiligheidseisen voor een gebouw- en energiemanagementsysteem in de life science- en voedingsmiddelenindustrie. Het systeem voldoet aan de vereisten van FDA CFR 21 part 11 en kan dienovereenkomstig worden gevalideerd.

Technische veiligheid op luchthavens en treinstations
De convergentie van luchtzijdige, terminalzijdige en landzijdige systemen voor gebouwautomatisering stelt hoge eisen aan het centrale beheersysteem. SAUTER Vision Center helpt exploitanten van vervoersknooppunten om beschikbaarheid, energie-efficiëntie en comfort te garanderen in omgevingen met veel bezoekers.

Maximale efficiëntie

Een integraal gebouw- en energiemanagement gericht op duurzaamheid levert doorslaggevende voordelen op: u krijgt meer comfort, betrouwbaarheid en verhoogde beschikbaarheid voor uw installatie met minder inspanning. SAUTER Vision Center vereenvoudigt uw processen aanzienlijk en voldoet kosteneffectief aan de eisen van de gebruikers. Het kan het verbeterpotentieel identificeren, waardoor optimale prestaties en het hoogste comfortniveau voor alle gebruikte kamers mogelijk worden.

Met zijn gestandaardiseerde interfaces en daarmee zijn flexibele, open ontwerp kan SAUTER Vision Center eenvoudig in bedrijfsprocessen en werkprocedures worden geïntegreerd en met kortere reactietijden effectiever worden.

Investeringsbescherming

Dankzij de ondersteuning van standaarden zoals BACnet en OPC en flexibele uitbreidingsmogelijkheden biedt SAUTER Vision Center een totale investeringsbescherming. De wereldwijde BACnet Cross Domain-Certification B-XAWS Revision 1.18 maakt integratie mogelijk van extra gebouwen met verschillende gebouwautomatiseringssystemen en leveranciers in het bovengeschikte gebouwbeheersysteem, nu en in de toekomst.

Om klanten een complete oplossing te kunnen bieden, is er een IoT-client die de aansluiting van meer roomcontrollers en automatiseringsstations via MQTT ondersteunt. TLS-versleuteling zorgt voor een beveiligde communicatie tussen decentraal verspreide automatiseringsstations, om bijvoorbeeld SAUTER ecos- of modulo 6-stations via internet te verbinden met een cloudgebaseerde SVC.
Voor het gebruik van applicaties uit de SAUTER Cloud, zoals Mobile Building Service met SAUTER Vision Center, is ook een cloudconnector beschikbaar. Zo versmelt de hogere gebouwautomatisering met applicaties uit de SAUTER Cloud

Zelfs oudere SAUTER-systemen kunnen met de novaNet OPC-server profiteren van de voordelen van de moderne gebouwautomatiseringssoftware. Het maakt zo een planbare en opeenvolgende migratie van gebouwsystemen naar het centrale gebouwbeheer van SAUTER Vision Center mogelijk.

logos of standards bacnet mqtt opc

Beveiliging en naleving

Het belang van verhoogde beveiliging is vooral groot voor systemen die via internet beschikbaar zijn. Voor biowetenschappelijke faciliteiten worden verdere nalevingsvereisten volgens FDA en GMP aan deze vereisten toegevoegd.

Niet alleen basisfunctionaliteiten zoals HTTPS en uitgebreide login- en wachtwoordbeveiligingsfuncties, maar ook een gedetailleerde audittrail waarin alle gebruikersspecifieke activiteiten worden weergegeven en opgeslagen, zorgen voor beveiliging. Bovendien kunnen individuele validatierapporten worden gegenereerd en opgeslagen als een beveiligde PDF, inclusief opmerkingen en een tijdstempel, evenals gebruikersinformatie.

Een andere functie die beveiliging toevoegt bij het wijzigen van cijfers en instellingen van planten, is het verplicht opnieuw invoeren van login, wachtwoord en een opmerking. Dit zorgt ervoor dat bijvoorbeeld temperatuur of vochtigheid in laboratoria niet onbedoeld kan worden gewijzigd. Voor faciliteiten die FDA-conformiteit vereisen, biedt SAUTER extra functies en een 21 CFR11-conformiteitsverklaring.

Voor meer informatie ga naar onze productpagina of neem contact met ons op!

 

Go to product page with documents

Go to contact form

 

Sauter Vision Center Logo

© 2023  Fr. Sauter AG Alle rechten voorbehouden