Skip to main content

SAUTER Vision Center bereikt als eerste het hoogste BACnet-certificeringsniveau

25 mei 2020 | news category

SAUTER Vision Center bereikt als eerste het hoogste BACnet-certificeringsniveau

BACnet is het wereldwijd gestandaardiseerde datacommunicatieprotocol voor gebouwautomatisering en controlenetwerken. BACnet is gedefinieerd als een ISO-, ANSI- en ASHRAE-standaard om te zorgen voor een wereldwijd uniform en fabrikantonafhankelijk protocol voor gebouwautomatisering. Deze standaard is onafhankelijk van specifieke technologieën en fabrikanten, wat betekent dat elk apparaat onderling kan communiceren via de BACnet-communicatiestandaard.

Met de snelle ontwikkeling in gebouwbeheer en informatietechnologie wordt de BACnet-standaard voortdurend uitgebreid en worden de versies aangepast en als standaard vrijgegeven. Dit stelt fabrikanten zoals SAUTER in staat om de nieuwste normen in apparaten en softwareproducten te implementeren in overeenstemming met de nieuwe BACnet-revisies en bijbehorende testprotocollen. Het zorgt voor een volledige compatibiliteit op basis van de BACnet-standaard.

SAUTER stelt nieuwe normen met de nieuwste versie van Vision Center en de voltooide BACnet-certificering. Onze BACnet-Client is nu de eerste in Europa die de hoogste certificering bereikt met de revisie 18 terwijl deze BACnet Cross-Domain Advanced Operator Workstation (B-XAWS) -gecertificeerd is.

Met andere woorden, SAUTER Vision Center kan services en objecten uit BACnet-interoperabiliteit gebieden behandelen, zoals gegevensuitwisseling, planning, alarm- en gebeurtenisbeheer, trending en apparaat- en netwerkbeheer. SAUTER Vision Center 6.3 is nu gecertificeerd voor de volgende apparaatprofielen:

 • BACnet Advanced Operator Workstation (B-AWS)

Dit profiel beschrijft de uitgebreide gebruikersinterface van een BACnet-systeem. Het belangrijkste doel van de operatorinterface is het bewaken van de systeemprestaties en het aanpassen van parameters die de werking van het proces beïnvloeden. Het maakt een beperkte interventie in de configuratie mogelijk.

 

 • BACnet Advanced Life Safety Workstation (B-ALSWS)

Met het B-ALSWS-profiel kan SAUTER Vision Center alle veiligheidsvoorzieningen van BACnet verwerken. Het is bedoeld voor veiligheidsmanagers en technici met een hoger niveau van technische vaardigheden. Een beperkte interventie in de configuratie is mogelijk.

 

 • BACnet Advanced Access Control Workstation (B-AACWS)

Met B-AACWS heeft de operator toegang tot controlesystemen vanuit SAUTER Vision Center, die de fysieke toegang tot het gebouw regelen. Hiermee kunnen gebruikersprofielen worden beheerd en autorisaties worden verleend, evenals toegangspunten, toegangszones en te configureren deuren. Het vertegenwoordigt daarom de bedieningsinterface voor degenen die verantwoordelijk zijn voor beveiliging.

» Download press release

» Download SVC BACnet Certificate

Over SAUTER

Als toonaangevende leverancier van oplossingen voor gebouwautomatiseringstechnologie in groene gebouwen biedt SAUTER aangename omstandigheden in duurzame omgevingen. SAUTER is een specialist in het ontwikkelen en produceren van producten en systemen voor energiezuinige totaaloplossingen en biedt een uitgebreid dienstenpakket om de energie-geoptimaliseerde werking van gebouwen te garanderen. Onze producten, oplossingen en diensten zorgen voor een hoge energie-efficiëntie gedurende de gehele levenscyclus van een gebouw, van planning en constructie tot en met exploitatie, in kantoor- en administratieve gebouwen, onderzoeks- en onderwijsfaciliteiten, ziekenhuizen, industriële gebouwen en laboratoria, luchthavens, vrijetijdsfaciliteiten , hotels en datacenters. Met meer dan 100 jaar ervaring en een track record van technologische expertise is SAUTER een bewezen systeemintegrator die staat voor continue innovatie en Zwitserse kwaliteit. SAUTER biedt gebruikers en operators een overzicht van energiestromen, verbruik en van de ontwikkeling van de betrokken kosten.

De SAUTER Group

 • Een internationale onderneming met het hoofdkantoor in Basel, Zwitserland
 • Opgericht in 1910, u kunt vertrouwen op meer dan 100 jaar traditie en ervaring
 • Met meer dan 2300 werknemers zijn wij wereldwijd actief
 • Complete oplossingen voor gebouwbeheheersystemen, gericht op maximale energie-efficiëntie en duurzaamheid
 • Zorg dragen voor investeringen en operationele betrouwbaarheid waarborgen gedurende de gehele levenscyclus van een gebouw
 • Leider op het gebied van gebouwautomatisering
 • Lid van eu.bac, BACnet Interest Group (BIG-EU), BACnet International, EnOcean Alliance
 • Indrukwekkende projectreferenties op www.sauter-controls.com
© 2020  Fr. Sauter AG Alle rechten voorbehouden