Skip to main content

Ruimteautomatisering

Ideale ruimteklimaat en energie-efficiëntie:
geïntegreerd, modulair, open.

ecos504_505-mit-Logos

Binnenklimaat, verlichting, zonwering

Binnenklimaat

De flexibiliteit van SAUTER ruimteautomatisering zorgt voor optimale omstandigheden voor elke ruimte. Of het nu een kantoorgebouw, een hotel, een ziekenhuis, een winkelcentum, een school of een museum is: SAUTER past de ruimteautomatisering individueel aan op de ruimte voor elke klant en elk bouwproject.

Raumautomationsdreieck, Integrierte Raumautomation
Room automation, room temperature control, lighting control, blinds control

Dit resulteert in een volledig op maat gemaakte oplossing voor de integratie van het binnenklimaat, verlichting en zonwering. Ruimteautomatisering kan naadloos worden geïntegreerd in de systeemautomatisering en het gebouwbeheer. Op deze manier wordt het potentieel van de energie-efficiëntie van gebouwen in overeenstemming met de EN 15232-norm gebruikt om bedrijfskosten te verlagen en tegelijkertijd maximaal comfort en in de kamer te bereiken. De bediening vind plaats via een ruimteregeling of smartphone.

Flexibiliteit

Bedrijven en hun kantoorgebouwen zijn aan voortdurende verandering onderhevig: een open kantoor wordt een individueel of groepskantoor, scheidingswanden worden opgetrokken of verwijderd. SAUTER ruimteautomatisering ondersteunt flexibel ruimtegebruik door het concept van modulaire ruimtesegmenten (moving walls). Een gebouw of een kantoorverdieping is onderverdeeld in segmenten (bijvoorbeeld één vensterbreedte) en dienovereenkomstig geautomatiseerd. Afhankelijk van het ruimtegebruik kunnen deze ruimtesegmenten worden gecombineerd tot ruimtes met gemeenschappelijke regeling van temperatuur, verlichting, bescherming tegen verblinding en zonwering.

Met dit concept kan de kamerindeling eenvoudig worden gewijzigd met een muisklik via de Management Operating Unit (MBE) – snel, kosteneffectief en zonder de activiteiten te onderbreken. Dit zorgt voor volledige flexibiliteit in de indeling van de ruimte.

Integratie

Intelligent ruimtebeheer van SAUTER is uiterst aanpasbaar en efficiënt dankzij slimme bediening en flexibele ruimtelijke indeling. Het voldoet aan de nieuwste eisen op het gebied van ruimteautomatisering (bijv. Richtlijn VDI 3813) en bespaart energie en kosten bij het bedienen van gebouwen in overeenstemming met de EN 15232-norm.

Geïntegreerde ruimteautomatisering verminderen het energieverbruik en de bedrijfskosten van een gebouw enorm en verhoogt tegelijkertijd het gebruikerscomfort. Naast het ruimteklimaat (verwarming, ventilatie, koeling) omvat SAUTER ook verlichting en zonwering als belangrijke componenten in de geïntegreerde ruimteautomatisering.

SAUTER ruimteautomatisering vervult zijn taken volgens de respectieve functionele eisen. Alle functies van de kamer kunnen worden geïntegreerd in een ruimteregelaar en alle acties kunnen worden bediend of bestuurd vanuit een enkele ruimteregeling. Ruimteautomatisering van SAUTER voorziet gebouwen van regelingen voor hogere energie-efficiëntieklassen en meer gebruikerscomfort.

BACnetKNXDALISMIModbusenocean

Zonwering

YouTube

Mit dem Laden des Videos akzeptieren Sie die Datenschutzerklärung von YouTube.
Mehr erfahren

Video laden

Een regeling van de zonwering is absoluut noodzakelijk, vooral in moderne gebouwen met grote glazen oppervlakken. De zonwering in sterk zonlicht beschermt het gebouw tegen oververhitting, maar leidt tot verduisterde werkplekken met kunstlicht. Comfort wordt gecreëerd wanneer de ruimtegebruiker niet verblindt wordt op zijn werkplek, tegelijkertijd optimaal gebruik kan maken van het beschikbare daglicht en visueel contact onderhoudt met de buitenwereld. Dit kan optimaal worden bereikt met een zongestuurde regeling van het zonweringssysteem. Bovendien zorgt het gebruik van aanwezigheidsafhankelijke constante lichtregeling voor passende verlichting met minimaal energieverbruik – en draagt ​​het bij aan veiligheid.

Verlichting

Naast het regelen van het binnenklimaat met verwarming, koeling en ventilatie, speelt verlichting een zeer belangrijke rol. Met SAUTER ruimteregelaars kan verlichting naadloos worden geïntegreerd in ruimteregeling en centrale visualisatie in de management control unit (MBE). De technische dienst heeft dus altijd een overzicht van alle parameters in de kamer, gangen of gebouwen en kan snel en doelgericht reageren op foutmeldingen zoals defecte lampen.

Bedieneenheden

De interieurarchitectuur varieert van modern tot waardig, van robuust en kleurrijk tot ingetogen en elegant. Dienovereenkomstig kunnen de verschillende ruimtebesturingseenheden van SAUTER eenvoudig in het interieur worden geïntegreerd door integratie in de frames van de verschillende lichtschakelaars en door individuele labels en kleuren. Van de eenvoudige draaiknop voor kamertemperatuur tot het touchpanel.

Touch Raumbediengerät EY-RU365

The SAUTER functional triangle of room automation

© 2023  Fr. Sauter AG Alle rechten voorbehouden