Skip to main content

BACnet/SC: Secure data communicatie voor gebouwen

1 oktober 2023 | news category

BACnet/SC: Secure data communicatie voor gebouwen

Vastgoedeigenaren en IT-beheerders hebben één zorg gemeen: OT-communicatie in het netwerk van het gebouw moet veilig zijn voor aanvallen van buiten af. Met de toevoeging van BACnet/SC (“secure connect”) is dit probleem opgelost. Door gebruik te maken van een BACnet/SC-router kan SAUTER bestaande netwerken en een BACnet/SC-compatibel gebouw- en energiebeheersysteem integreren.

 

De nieuwste toevoeging aan de BACnet-standaard combineert beveiligingsaspecten met nieuwe mogelijkheden voor gegevensuitwisseling. Dit heeft een aanzienlijke impact op de gebouwautomatisering, aangezien BACnet/SC de weg vrijmaakt voor het gebruik van bestaande IT-netwerken.

BACnet/SC oplossingen van SAUTER

SAUTER Vision Center (SVC) is al ontworpen om te voldoen aan de nieuwe beveiligingsstandaard – zelfs in de cloud. In het hub-and-spoke-principe van het BACnet/SC-netwerk kan SVC de rol van primaire hub op zich nemen. De hub is het centrale element van het netwerk en configureert en bestuurt alle communicatie van de versleutelde BACnet-objecten.

De SAUTER Vision Services cloud-oplossing biedt een kostenbewuste stap in de wereld van het moderne gebouwbeheer, aangezien de cloudprovider de onderhoudskosten voor hardware en software draagt. Bovendien zijn updates direct en automatisch beschikbaar.

Naast BACnet/SC-compatibele software biedt SAUTER ook de nieuwe BACnet/SC-router (modu630-RT) aan als hardware om bestaande BACnet-installaties uit te breiden met versleutelde communicatie. De BACnet/SC-router kan zowel als BACnet/SC primaire hub als als BACnet/SC failover-hub worden gebruikt.

Met BACnet/SC-compatibele software en hardware van SAUTER kunnen bestaande BACnet-installaties BACnet/SC-versleuteld worden

Omzetten naar BACnet/SC

De vraag naar veilige communicatie is enorm en het antwoord in gebouwautomatisering is BACnet/SC. Wij ondersteunen integrators en operators tijdens het gehele afhandelingsproces van een project, van planning en engineering tot inbedrijfstelling en onderhoud. Bestaande BACnet/IP-systemen kunnen naar behoefte geleidelijk en flexibel worden geüpgraded naar BACnet/SC. Als SAUTER Vision Center al is geïnstalleerd, maakt een uitgebreide licentie de omschakeling eenvoudig.

De beproefde SAUTER CASE Suite software wordt gebruikt voor de configuratie van de BACnet/SC-router en de versleutelde communicatie in bestaande IT-netwerken. De router is leverbaar vanaf begin zomer 2023. Neem voor meer informatie contact op met onze verkoopafdeling.

Onze betrokkenheid

Als lid van de BACnet Interest Group Europe (BIG-EU) is SAUTER actief betrokken bij de verdere ontwikkeling. Ons bedrijf heeft deskundige vertegenwoordigers in diverse internationale BIG-EU werkgroepen. Het doel van deze community is om de standaard te promoten, de openbare uitwisseling van gegevens mogelijk te maken en de compatibiliteit tussen gebouwautomatiseringscomponenten te waarborgen. Constructieve feedback van gebruikers en uitvoerders wordt voortdurend beoordeeld en verwerkt naarmate de standaard verder wordt ontwikkeld.

Meer informatie over BACnet/SC vindt u op onze BACnet/SC website.

» Download media release

 

Over SAUTER

Als toonaangevende leverancier van oplossingen voor building automation technology in groene gebouwen biedt SAUTER aangename omstandigheden in duurzame omgevingen. SAUTER is een specialist in het ontwikkelen en produceren van producten en systemen voor energiezuinige totaaloplossingen en biedt een uitgebreid dienstenpakket om de energie-geoptimaliseerde werking van gebouwen te garanderen. Onze producten, oplossingen en diensten zorgen voor een hoge energie-efficiëntie gedurende de gehele levenscyclus van een gebouw, van planning en constructie tot en met exploitatie – in kantoor en administratieve gebouwen, onderzoeks en onderwijsfaciliteiten, ziekenhuizenindustriële gebouwen en laboratoriavliegvelden, vrijetijdsfaciliteitenhotels and datacenters. Met meer dan 100 jaar ervaring en een track record van technologische expertise is SAUTER een bewezen systeemintegrator die staat voor continue innovatie en Zwitserse kwaliteit. SAUTER biedt gebruikers en operators een overzicht van energiestromen, verbruik en van de ontwikkeling van de betrokken kosten.

De SAUTER Groep

    • Een internationale onderneming met het hoofdkantoor in Basel, Zwitserland
    • Opgericht in 1910, u kunt vertrouwen op meer dan 100 jaar traditie en ervaring
    • Met meer dan 3300 werknemers zijn wij wereldwijd actief
    • Complete oplossingen voor gebouwbeheheersystemen
    • Focus op maximale energie-efficiëntie en duurzaamheid
    • Zorg dragen voor investeringen en operationele betrouwbaarheid waarborgen gedurende de gehele levenscyclus van een gebouw
    • Leider op het gebied van gebouwautomatisering en systeem integratie
    • Lid van eu.bacBACnet Interest Group (BIG-EU)BACnet InternationalEnOcean Alliance
    • Indrukwekkende projectreferenties op sauter-controls.com
© 2024  Fr. Sauter AG Alle rechten voorbehouden