Skip to main content

Mobile Building Services: Nieuw design voor de Mobile Room Control app

2 januari 2023 | news category

Mobile Building Services: Nieuw design voor de Mobile Room Control app

Gebruikers willen smartphone- en tabletoplossingen voor individuele bediening in appartementen-, hotels- en kantoorgebouwen. Mobile Room Control, de SAUTER app voor ruimtebediening, kreeg een nieuw, intuïtief uiterlijk en praktische extra functies voor ruimtebediening en informatiebeheer.

Mobile Room Control app met intuïtief ontwerp

 

Een van de belangrijkste eisen van planners en gebouweigenaren is de intuïtieve bediening en het verbeterde gebruikersgemak door het gebruik van persoonlijke smartphones en tablets (BYOD – bring your own device). Maar hoe zorgt u ervoor dat de bediening van de ruimte tegelijkertijd eenvoudig en veilig is?

Mobile Building Services (MBS), een SAUTER Cloud-applicatie, combineert lokaal gebouwbeheer inclusief geïntegreerde ruimteautomatisering met ruimtebediening via smartphone en tablet. Hiermee kan de gebruiker de verlichting, temperatuur, zonwering en ventilatie naar behoefte individueel regelen. Informatie over het binnenklimaat, zoals temperatuur, luchtkwaliteit en luchtvochtigheid, is te allen tijde beschikbaar via de app.

Deze oplossing is ideaal voor alle soorten gebouwen, zoals appartementsgebouwen, pensions, hotels en kantoorgebouwen. De ruimtebediening via de app kan door de gebouwbeheerder individueel worden geactiveerd en ook weer voor gebruikers worden geblokkeerd. Met de Mobile Room Control app (iOS/Android) hebben medewerkers, gebouweigenaren, huurders of hotelgasten toegang tot de ruimtebedieningsfuncties en kunnen ze scenario’s en tijdprogramma’s instellen. Ook kan de app worden gebruikt om informatie, ondersteuning en feedback op te vragen bij de gebouwbeheerder.

Nieuw app ontwerp

Het nieuwe app-design is met de update in de SAUTER Cloud naar MBS-versie 1.8 beschikbaar. De bediening op de smartphone volgt de bekende bedieningsfilosofie van gangbare smart home apps, maar biedt ook directe communicatie met het gebouwbeheer.

Als er geen bediening via de app plaatsvindt, neemt het gebouwbeheer het automatisch over. Deze automatische functie zorgt ervoor dat het gebouw op een efficiënte en energiebesparende manier wordt geëxploiteerd.

Gebruikersprofielen voor toegangscode met iBeacon

Voor kantoorgebouwen is er nog een handige nieuwe functie. De gebruikersprofielen die nu kunnen worden aangemaakt, kunnen worden gekoppeld aan medewerkersbadges. Met behulp van iBeacons in het gebouw wordt elke kamer automatisch geïdentificeerd door de smartphone en worden de bijbehorende Mobile Room Control-weergave en bedieningsopties weergegeven. Dit zorgt ervoor dat toegangsrechten kunnen worden afgestemd op gebruikerswensen door via de app specifieke vergaderruimten en kantoren toe te wijzen aan de bijbehorende medewerkersbadge.

Mobile Room Control App is beschikbaar in de iOS App Store en Android Play.
Mobile Building Services version 1.8 is beschikbaar in April. Kom in contact met ons sales teams.

» Download media release

 

Over SAUTER

Als toonaangevende leverancier van oplossingen voor gebouwautomatiseringstechnologie in groene gebouwen biedt SAUTER aangename omstandigheden in duurzame omgevingen. SAUTER is een specialist in het ontwikkelen en produceren van producten en systemen voor energiezuinige totaaloplossingen en biedt een uitgebreid dienstenpakket om de energie-geoptimaliseerde werking van gebouwen te garanderen. Onze producten, oplossingen en diensten zorgen voor een hoge energie-efficiëntie gedurende de gehele levenscyclus van een gebouw, van planning en constructie tot en met exploitatie, in kantoor- en administratieve gebouwen, onderzoeks- en onderwijsfaciliteiten, ziekenhuizen, industriële gebouwen en laboratoria, luchthavens, vrijetijdsfaciliteiten , hotels en datacenters. Met meer dan 100 jaar ervaring en een track record van technologische expertise is SAUTER een bewezen systeemintegrator die staat voor continue innovatie en Zwitserse kwaliteit. SAUTER biedt gebruikers en operators een overzicht van energiestromen, verbruik en van de ontwikkeling van de betrokken kosten.

De SAUTER Groep

  • Een internationale onderneming met het hoofdkantoor in Basel, Zwitserland
  • Opgericht in 1910, u kunt vertrouwen op meer dan 100 jaar traditie en ervaring
  • Met meer dan 2700 werknemers zijn wij wereldwijd actie
  • Complete oplossingen voor gebouwbeheheersystemen
  • Focus op maximale energie-efficiëntie en duurzaamheid
  • Zorg dragen voor investeringen en operationele betrouwbaarheid waarborgen gedurende de gehele levenscyclus van een gebouw
  • Leider op het gebied van gebouwautomatisering en systeem integratie
  • Lid van eu.bac, BACnet Interest Group (BIG-EU), BACnet International, EnOcean Alliance
  • Indrukwekkende projectreferenties op sauter-controls.com
© 2024  Fr. Sauter AG Alle rechten voorbehouden