Skip to main content

Mobile Building Services – room operation via SAUTER Cloud

10 februari 2020 | news category

Mobile Building Services – room operation via SAUTER Cloud

Moderne oplossingen voor smartphones en tablets voor appartementen, hotels en kantoorgebouwen worden steeds meer een integraal onderdeel van de bouwprojecten van vandaag. Eigenaren van moderne gebouwen willen gebruik maken van apps die eenvoudig en handig te bedienen zijn voor gebruikers, ook van buiten de kamer en het gebouw.

Mobile Building Services (MBS) – een SAUTER Cloud-applicatie – combineert lokaal gebouwbeheer inclusief integrale ruimteautomatisering met ruimtebediening via smartphone en tablet. Via de app zijn installaties zoals bijvoorbeeld licht, temperatuur, zonwering en ventilatie gemakkelijk te bedienen. Ook geeft de app op elk moment van de dag de opgevraagde informatie weer zoals temperatuur, luchtkwaliteit en vochtigheid. De MBS-oplossing is bij uitstek geschikt voor appartementgebouwen, pensions en luxe appartementen, evenals hotels en kantoorgebouwen. Gebruikers kunnen de ruimtes bedienen via de app “Mobile Room Control”.

Veilige communicatie

De Mobile Room Control-app – beschikbaar in de Google Play Store en de Apple AppStore – vereist een toegangscode, die door de exploitant / gebouwbeheer manager voor elk appartement wordt gemaakt en per sms of e-mail naar elke huurder of eigenaar verzonden kan worden. Deze zogenaamde “sleutel” biedt directe en veilige toegang via smart device tot het toegewezen appartement. De toegangscode kan worden gebruikt om andere mensen die er wonen toegang tot het appartement te geven en om machtigingen van deze gebruikers op elk gewenst moment via de app te bewerken.

SAUTER Cloud verbindt slim wonen en bouwen

De MBS Management-applicatie van SAUTER Cloud biedt authenticatie en beheer van de ruimtebediening met de nieuwe Mobile Room Control-app. Het stelt de exploitant / gebouwbeheer manager in staat om toegangsrechten te creëren voor elk van de appartementen en kamers die overeenkomen met de huurovereenkomsten. Dit is mogelijk omdat de toegangscode wordt gemaakt en rechtstreeks vanuit de toepassing wordt verzonden. Uiteraard kan de toegang worden voorzien van verschillende rechten en geldigheidsperioden, bijvoorbeeld om van tevoren tijdelijke huurovereenkomsten of eigendomsveranderingen te regelen. Tegelijkertijd is de beheerapplicatie de interface tussen het lokale gebouwbeheersysteem SAUTER Vision Center (SVC) en de app Mobile Room Control.

Door de integratie van “binnenlokalisatie” of wat bekend staat als geofencing in SAUTER-ruimteautomatisering, kan de smartphone of tablet in het gebouw worden geïdentificeerd. Dit betekent dat de ruimteregeling automatisch kan worden toegewezen aan de juiste gebruikers via de Mobile Room Control-app. Dit is vooral handig in kantoorgebouwen, waar de toegangscode voor de app fungeert als een personeelsbadge.

Beveiliging via Microsoft Azure

SAUTER Cloud Services, inclusief de applicatie Mobile Building Services, is gebaseerd op Microsoft Azure. De Microsoft Azure-technologie garandeert een hoog beveiligingsniveau en up-to-date functionaliteit. De coderingstechnologieën van Microsoft zorgen voor de beveiliging van de informatie- en gebruiksfuncties die aan eindgebruikers buiten het lokale gebouwautomatiseringssysteem worden geboden via de SAUTER Cloud.

Over SAUTER

Als toonaangevende leverancier van oplossingen voor gebouwautomatiseringstechnologie in groene gebouwen biedt SAUTER aangename omstandigheden in duurzame omgevingen. SAUTER is een specialist in het ontwikkelen en produceren van producten en systemen voor energiezuinige totaaloplossingen en biedt een uitgebreid dienstenpakket om de energie-geoptimaliseerde werking van gebouwen te garanderen. Onze producten, oplossingen en diensten zorgen voor een hoge energie-efficiëntie gedurende de gehele levenscyclus van een gebouw, van planning en constructie tot en met exploitatie, in kantoor- en administratieve gebouwen, onderzoeks- en onderwijsfaciliteiten, ziekenhuizen, industriële gebouwen en laboratoria, luchthavens, vrijetijdsfaciliteiten , hotels en datacenters. Met meer dan 100 jaar ervaring en een track record van technologische expertise is SAUTER een bewezen systeemintegrator die staat voor continue innovatie en Zwitserse kwaliteit. SAUTER biedt gebruikers en operators een overzicht van energiestromen, verbruik en van de ontwikkeling van de betrokken kosten.

De SAUTER Group

  • Een internationale onderneming met het hoofdkantoor in Basel, Zwitserland
  • Opgericht in 1910, u kunt vertrouwen op meer dan 100 jaar traditie en ervaring
  • Met meer dan 2300 werknemers zijn wij wereldwijd actief
  • Complete oplossingen voor gebouwbeheheersystemen, gericht op maximale energie-efficiëntie en duurzaamheid
  • Zorg dragen voor investeringen en operationele betrouwbaarheid waarborgen gedurende de gehele levenscyclus van een gebouw
  • Leider op het gebied van gebouwautomatisering
  • Lid van eu.bac, BACnet Interest Group (BIG-EU), BACnet International, EnOcean Alliance
  • Indrukwekkende projectreferenties op www.sauter-controls.com
© 2021  Fr. Sauter AG Alle rechten voorbehouden