Skip to main content

Nieuwe EnOcean draadloze ruimtebedieneenheden voor Smart Buildings

11 december 2020 | media releases

Nieuwe EnOcean draadloze ruimtebedieneenheden voor Smart Buildings

Gebouwen die ontworpen zijn volgens oude bouwnormen, moderne glasarchitectuur of ruimtes die langdurig donker blijven – niets staat het gebruik van EnOcean-ruimtebedieneenheden van SAUTER in de weg. De ruimtebedieningseenheid, sensor en EnOcean gateway zijn opnieuw ontworpen met aangepaste productkenmerken die ervoor zorgen dat ze kunnen worden gebruikt in innovatieve gebouwautomatiseringssystemen. De nieuwe producten zijn per direct leverbaar.

 

Het binnenklimaat kan eenvoudig en individueel worden aangepast dankzij lokale bedieningseenheden en sensoren. De SAUTER ecoUnit 1 productfamilie is gebaseerd op de batterij- en draadloze EnOcean-technologie en is geschikt voor de meest uiteenlopende toepassingen in de ruimteautomatisering. De draadloze en energie-autonome ruimtebedieneenheden, die deel uitmaken van de systeemfamilie SAUTER modulo, hebben een allround make-over gekregen. De nieuwe generatie bedieningseenheiden, sensoren en EnOcean gateway beschikt over hoogwaardige elektronica en verbeterde producteigenschappen.

 

Maximale flexibiliteit – minimale levenscycluskosten

De ruimtebedieningseenheid ecoUnit146 is ongeëvenaard op de markt: hij is uitgerust met de “Smart Acknowledge” -technologie waarmee het automatiseringsstation de temperatuurwaarde, de setpoint-offset of de toetsbediening van de ruimteregeling ontvangt. Op het LCD-scherm van de ecoUnit146 kunnen ook de statusinformatie en andere actuele waarden van de kamer weergeven.

De ecoUnit110 ruimteopnemer heeft een digitale temperatuursensor en is compatibel met EnOcean-interfaces van derden. Zowel de sensor als de bedieningsunit hebben een bijzonder groot zonnepaneel dat in combinatie met de ingebouwde energieopslag de uitdagingen van ruimteautomatisering het hoofd biedt. Zo is een foutloze werking verzekerd in ruimtes met regelmatige periodes van duisternis, zoals kantoren die in het weekend niet verlicht zijn. Ook langere periodes zonder licht kunnen eenvoudig worden overbrugd en voor ruimtes die lange tijd niet verlicht zijn kunnen de ecoUnit146 en ecoUnit110 ook met knoopcelbatterijen worden gebruikt.

Het derde apparaat in de serie, de ecosCom581 EnOcean gateway, kan probleemloos in het automatiseringssysteem van SAUTER worden geïntegreerd. Het biedt alle voordelen van een bidirectionele communicatiemodule: Het apparaat kan ideaal op een externe locatie in de kamer worden geplaatst via de RS-485-bus (SLC) en heeft een bijgewerkt platform met de nieuwste microcontroller waarbij het ook mogelijk is om updates door te voeren. Hierdoor bestaat de mogelijkheid om het nieuwe EnOcean Equipment Profile (EEP) uit te breiden.

Het productassortiment wordt gecompleteerd door de drukknopeenheid met een ecoUnit106 zonnepaneel, dat als uitbreiding kan worden gebruikt.

 

Gebruik en beschikbaarheid

Er zijn geen belemmeringen voor het gebruik van de SAUTER EnOcean ruimtebedieneenheden. Ze bieden een flexibele oplossing, vooral in gebouwen die geen optimale omstandigheden bieden voor bedrade apparaten, zoals gerenoveerde oude gebouwen of historische structuren, open ruimtes of glazen architectuur.

De nieuwe generatie van de ecoUnit-productfamilie is per direct beschikbaar. Verdere informatie en technische specificaties zijn te vinden op de productpagina’s.

» Download Media Release

 

Over SAUTER

Als toonaangevende leverancier van oplossingen voor gebouwautomatiseringstechnologie in groene gebouwen biedt SAUTER aangename omstandigheden in duurzame omgevingen. SAUTER is een specialist in het ontwikkelen en produceren van producten en systemen voor energiezuinige totaaloplossingen en biedt een uitgebreid dienstenpakket om de energie-geoptimaliseerde werking van gebouwen te garanderen. Onze producten, oplossingen en diensten zorgen voor een hoge energie-efficiëntie gedurende de gehele levenscyclus van een gebouw, van planning en constructie tot en met exploitatie, in kantoor- en administratieve gebouwen, onderzoeks- en onderwijsfaciliteiten, ziekenhuizen, industriële gebouwen en laboratoria, luchthavens, vrijetijdsfaciliteiten , hotels en datacenters. Met meer dan 100 jaar ervaring en een track record van technologische expertise is SAUTER een bewezen systeemintegrator die staat voor continue innovatie en Zwitserse kwaliteit. SAUTER biedt gebruikers en operators een overzicht van energiestromen, verbruik en van de ontwikkeling van de betrokken kosten.

De SAUTER Group

  • Een internationale onderneming met het hoofdkantoor in Basel, Zwitserland
  • Opgericht in 1910, u kunt vertrouwen op meer dan 100 jaar traditie en ervaring
  • Met meer dan 2650 werknemers zijn wij wereldwijd actief
  • Complete oplossingen voor gebouwbeheheersystemen, gericht op maximale energie-efficiëntie en duurzaamheid
  • Zorg dragen voor investeringen en operationele betrouwbaarheid waarborgen gedurende de gehele levenscyclus van een gebouw
  • Leider op het gebied van gebouwautomatisering
  • Lid van eu.bac, BACnet Interest Group (BIG-EU), BACnet International, EnOcean Alliance
  • Indrukwekkende projectreferenties op www.sauter-controls.com
© 2021  Fr. Sauter AG Alle rechten voorbehouden