Skip to main content

Het nieuwe modulo 6 automatiseringsstation speciaal ontwikkeld voor compacte installaties

18 mei 2021 | media releases

Het nieuwe modulo 6 automatiseringsstation speciaal ontwikkeld voor compacte installaties

SAUTER modulo 6 omvat compacte, krachtige hardware, intuïtieve cloudgebaseerde software, brede integratiemogelijkheden en hoge gegevensbeveiliging, waardoor IoT in gebouwen mogelijk wordt. Het portfolio van de modulo 6-productfamilie wordt aangevuld met een automatiseringsstation voor compactere installaties.

De modulo 6 productfamilie spreekt de talen van intelligente gebouwen.

 

SAUTER modulo 6 biedt tot dusver ongeëvenaarde prestaties op het gebied van het aantal datapunten per automatiseringsstation, geheugenruimte en verwerkingssnelheid. De modulaire structuur en de flexibiliteit van de modulo 6-modules bieden op maat gemaakte prestaties voor geoptimaliseerde totale kosten – van verwarming en klimaatbeheersing tot wereldwijde gedistribueerde gebouwenclusters gekoppeld door een netwerk.

Dit alles voldoet aan de hoogste eisen van state-of-the-art gebouwen. De modu660-AS is een nieuw modulair BACnet automatiseringsstation dat bijzonder geschikt is voor compacte installaties. Qua functionaliteit doet modu660-AS echter geenszins onder voor modu680-AS.

 

Afgestemd op de eisen van compacte installaties

Het automatiseringsstation bevat alle integratieoplossingen die nodig zijn voor inbedrijfstelling, bediening en communicatie met installatie- en ruimteautomatiseringsapparatuur, of met het managementniveau.

De ingebouwde switch zorgt voor flexibiliteit bij het maken van complexe IP-netwerkverbindingen. Het is mogelijk om verbinding te maken met een lokaal netwerk (LAN), een apart netwerk te creëren (daisy chain) of gewoon een bedieningseenheid aan te sluiten.

Fysieke in- en uitgangssignalen voor het meten en besturen van installaties worden geleverd via discrete verbindingen of via een veldbus. Dat laatste is mogelijk dankzij de modulo 6 I / O- en COM-modules, die rechtstreeks op het station kunnen worden aangesloten zonder ingewikkelde bedrading. Verdere integratie-opties worden gecreëerd door het MQTT-protocol en de REST API-interface voor een snelle en gemakkelijke verbinding met het IoT van het gebouw en met cloudservices.

Net als zijn “grote zus” kan moduWeb Unity, de lokale webserver voor installatievisualisatie en alarmbeheer, ook worden gebruikt op de modu660-AS. Met behulp van de Bluetooth-interface kunnen waarden of de status van de I / O-modules worden weergegeven en kunnen hun signalen worden overschreven via de modulo 6-app. De modu600-LO bedieningseenheid met kleuren-LCD en 4 druktoetsen kan tijdens bedrijf op elke I/O module worden gestoken voor lokale interventie.

 

IT-secure, overkoepelende netwerken

Bij de ontwikkeling van modulo 6 stond vanaf het allereerste begin het veiligheidsaspect centraal, en dit is ook het geval bij deze gestroomlijnde oplossing. modu660-AS is uitgerust met het BACnet / IP-communicatieprotocol en is daarmee “BACnet / SC ready”.

In overeenstemming met de norm IEC 62443-3-3 zijn ook aanvullende beveiligingsmechanismen aanwezig. Het station is ook geschikt om te combineren met de blockchain-gebaseerde Building Data Integrity-oplossing van SAUTER.

modu660-AS zal wereldwijd beschikbaar zijn vanaf eind mei 2021.

» Download Media Release

 

 

Over SAUTER

Als toonaangevende leverancier van oplossingen voor gebouwautomatiseringstechnologie in groene gebouwen biedt SAUTER aangename omstandigheden in duurzame omgevingen. SAUTER is een specialist in het ontwikkelen en produceren van producten en systemen voor energiezuinige totaaloplossingen en biedt een uitgebreid dienstenpakket om de energie-geoptimaliseerde werking van gebouwen te garanderen. Onze producten, oplossingen en diensten zorgen voor een hoge energie-efficiëntie gedurende de gehele levenscyclus van een gebouw, van planning en constructie tot en met exploitatie, in kantoor- en administratieve gebouwen, onderzoeks- en onderwijsfaciliteiten, ziekenhuizen, industriële gebouwen en laboratoria, luchthavens, vrijetijdsfaciliteiten , hotels en datacenters. Met meer dan 100 jaar ervaring en een track record van technologische expertise is SAUTER een bewezen systeemintegrator die staat voor continue innovatie en Zwitserse kwaliteit. SAUTER biedt gebruikers en operators een overzicht van energiestromen, verbruik en van de ontwikkeling van de betrokken kosten.

De SAUTER Group

  • Een internationale onderneming met het hoofdkantoor in Basel, Zwitserland
  • Opgericht in 1910, u kunt vertrouwen op meer dan 100 jaar traditie en ervaring
  • Met meer dan 2650 werknemers zijn wij wereldwijd actief
  • Complete oplossingen voor gebouwbeheheersystemen, gericht op maximale energie-efficiëntie en duurzaamheid
  • Zorg dragen voor investeringen en operationele betrouwbaarheid waarborgen gedurende de gehele levenscyclus van een gebouw
  • Leider op het gebied van gebouwautomatisering
  • Lid van eu.bac, BACnet Interest Group (BIG-EU), BACnet International, EnOcean Alliance
  • Indrukwekkende projectreferenties op www.sauter-controls.com
© 2021  Fr. Sauter AG Alle rechten voorbehouden