Skip to main content

Krachtig, efficiënt energie- en gebouwbeheer in de cloud

24 november 2021 | news category

Krachtig, efficiënt energie- en gebouwbeheer in de cloud

Het monitoren en optimaliseren van de exploitatie van het gebouw is nu ook mogelijk in de cloud, 1 op 1 aansluitend op uw behoeften. SAUTER Vision Services is de oplossing voor professioneel geautomatiseerd gebouw- en installatiebeheer. Tegelijkertijd biedt Vision Services toegang tot beproefde en gloednieuwe functies van SAUTER Vision Center 7.0.

SAUTER Vision Services

 

SAUTER Vision Services biedt een kostenefficiënte toegang tot de wereld van modern gebouwbeheer. Extra investeringen in hard- en software kunnen worden bespaard.  Door energiebeheer en analytische functies wordt een continu geoptimaliseerde en betrouwbare werking van installaties en gebouwen mogelijk, waarbij efficiëntie naar een hoger niveau wordt getild.

Met SAUTER Vision Services hebben gebouwbeheerders toegang tot de beproefde functionaliteiten van SAUTER Vision Center in de cloud. Er zijn uitgebreide, krachtige modules beschikbaar voor energiemonitoring, gebouwbeheer en energiebeheer en -analyse – met als voordeel dat ze geen complexe lokale IT-infrastructuur vereisen.

 

Oplossing met veel voordelen

Een paar voorbeelden van populaire modules en toepassingen met Vision Services:

 • Energiemonitoring met verbruiksoverzichten in de vorm van dashboards, grafieken en meter overzichten
 • Maandelijkse rapportages, energiealarmen en functies voor het importeren en exporteren van gegevens
 • Energie- en gebouwoptimalisatie met extra grafiektypen zoals SANKEY Carpet plots en Scatter plots, evenals histogramweergaven
 • Gebouw- en installatiebeheer via installatieschema’s en lijstweergaven, met geautomatiseerde besturingsopties via Scenario Manager, het combineren van alarmen tot een verzamelalarm waarbij een actie kan worden gedefinieerd en het vastleggen van eventuele wijzigingen in audittrails
 • Gebouwanalyse met automatische detectie van afwijkingen in bedrijfspatronen, oscillaties, afwijking van setpoints, evenals directe operatorinformatie in de vorm van KPI’s in dashboards en alarmoverzichten

 

Flexibel en schaalbaar

Bovendien blijft de projectomvang flexibel en schaalbaar: afhankelijk van de eisen kunnen gedurende de gehele levenscyclus van een gebouw installaties worden toegevoegd en kunnen verdere Vision Services-modules worden toegevoegd. Het is op elk moment mogelijk om energiebeheer- en analysefuncties of gebouwbeheerfuncties te integreren.

 

IoT-apparaten als voorwaarde voor veilige cloudverbinding

SAUTER ecos-IoT (ecos504/505) met geïntegreerde MQTT-client en broker zorgen voor een met certificaten versleutelde verbinding met de SAUTER Cloud. In lokale installaties fungeren ecos-ruimteautomatiseringsstations met BACnet-, Modbus-, KNX-, Dali- en M-Bus-protocollen als gateways. Informatie van de SAUTER modulo 6 automatiseringsstations wordt ook via ecos-IoT uitgewisseld met de SAUTER Cloud. Dit zorgt ervoor dat bijna alle informatie van de lokale gebouwautomatisering en een breed scala aan sensor- en metergegevens in SAUTER Vision Services via MQTT-gateways beschikbaar is.

SAUTER Vision Services is per direct beschikbaar. Neem contact op met onze experts voor meer informatie.

» Download Media Release

 

Over SAUTER

Als toonaangevende leverancier van oplossingen voor gebouwautomatiseringstechnologie in groene gebouwen biedt SAUTER aangename omstandigheden in duurzame omgevingen. SAUTER is een specialist in het ontwikkelen en produceren van producten en systemen voor energiezuinige totaaloplossingen en biedt een uitgebreid dienstenpakket om de energie-geoptimaliseerde werking van gebouwen te garanderen. Onze producten, oplossingen en diensten zorgen voor een hoge energie-efficiëntie gedurende de gehele levenscyclus van een gebouw, van planning en constructie tot en met exploitatie, in kantoor- en administratieve gebouwen, onderzoeks- en onderwijsfaciliteiten, ziekenhuizen, industriële gebouwen en laboratoria, luchthavens, vrijetijdsfaciliteiten , hotels en datacenters. Met meer dan 100 jaar ervaring en een track record van technologische expertise is SAUTER een bewezen systeemintegrator die staat voor continue innovatie en Zwitserse kwaliteit. SAUTER biedt gebruikers en operators een overzicht van energiestromen, verbruik en van de ontwikkeling van de betrokken kosten.

De SAUTER Group

 • Een internationale onderneming met het hoofdkantoor in Basel, Zwitserland
 • Opgericht in 1910, u kunt vertrouwen op meer dan 100 jaar traditie en ervaring
 • Met meer dan 2300 werknemers zijn wij wereldwijd actief
 • Complete oplossingen voor gebouwbeheheersystemen, gericht op maximale energie-efficiëntie en duurzaamheid
 • Zorg dragen voor investeringen en operationele betrouwbaarheid waarborgen gedurende de gehele levenscyclus van een gebouw
 • Leider op het gebied van gebouwautomatisering
 • Lid van eu.bac, BACnet Interest Group (BIG-EU), BACnet International, EnOcean Alliance
 • Indrukwekkende projectreferenties op www.sauter-controls.com
© 2021  Fr. Sauter AG Alle rechten voorbehouden