Skip to main content

SAUTER ecos505: Geïntegreerde ruimteregelaar voor meer gemak en efficiëncie

1 september 2019 | media releases

SAUTER ecos505: Geïntegreerde ruimteregelaar voor meer gemak en efficiëncie

De SAUTER ecos505 ruimteregelaar garandeert zowel een naadloze integratie in het gebouwbeheersysteem als in het automatiseringssysteem van de primaire installaties. Op deze manier combineert SAUTER energieverbruik met energieopwekking waardoor een vraaggestuurde regeling mogelijk wordt gemaakt.

De SAUTER ecos505 is een vrij programmeerbare BACnet-regelaar (B-BC) en lid van de SAUTER EY-modulo 5-systeemfamilie. De modulariteit van de SAUTER geïntegreerde ruimteautomatisering biedt maximale flexibiliteit. Zo kan de oplossing voor ruimteautomatisering worden aangepast aan de specifieke eisen van elk gebouw om maximaal comfort voor de gebruikers te bereiken met een minimaal energieverbruik.

Energy-efficiëntie dankzij het gebruik van DALI

De integratie van de verlichting met behulp van DALI is een must als u maximale energie-efficiëntie wilt bereiken. Met de ingebouwde DALI-interface in de SAUTER ecos505 kunnen lampen worden geïntegreerd met behulp van DALI schakelapparaten, aanwezigheidsdetectoren en lichtsensoren volgens de DALI-2-specificatie voor aanwezigheidsgestuurd licht of constantlichtregeling.

Flexibiliteit met de EnOcean draadloze interface

Met de SAUTER ecoMod580 EnOcean draadloze interfaces kunnen tot wel 8 draadloze EnOcean-ruimtebedieningseenheden en sensoren in een ecos505 worden geïntegreerd. In combinatie met de SAUTER ecoUnit 1 draadloze bedieningseenheden met bidirectionele EnOcean-technologie (SMART ACK) en LCD, is de SAUTER ecos505 bij uitstek geschikt voor de automatisering van flexibele, open kamerconcepten. Raamcontacten, schakelaars en andere EnOcean-apparaten van externe fabrikanten kunnen ook worden geïntegreerd.

Open communicatie dankzij de Modbus interface als veldbusprotocol

De ecos504 / 505 heeft ook een RS-485-interface voor het “oude, vertrouwde” Modbus-veldbusprotocol. Met de interface direct op het ruimteautomatiseringsstation kunnen de nieuwe SAUTER eValveco UVC102 / 103 en UVC106 elektronische kleppen voor dynamische waterzijdige inregeling in de kamer worden geïntegreerd. De ecos504 / 505 ondersteunt Modbus / RTU en Modbus / ASCII. Dankzij een geavanceerde parametermechanisme en Modbus-toegangsoptimalisatie is de ecos504 / 505 ook een ideale BACnet / IP-gateway voor Modbus. Zo zijn er talloze apparaten op de markt beschikbaar (bijv. Multisensoren, bedieningseenheden in de ruimte of thermostaten) die gemakkelijk kunnen worden gebruikt met SAUTER-ruimteautomatisering. De programmering van de controller met het vertrouwde SAUTER CASE Suite engineering-platform biedt de optimale flexibiliteit van BACnet / IP, EnOcean, DALI, KNX, SMI, Modbus en M-Bus.

Over SAUTER

Als toonaangevende leverancier van oplossingen voor gebouwautomatiseringstechnologie in groene gebouwen biedt SAUTER aangename omstandigheden in duurzame omgevingen. SAUTER is een specialist in het ontwikkelen en produceren van producten en systemen voor energiezuinige totaaloplossingen en biedt een uitgebreid dienstenpakket om de energie-geoptimaliseerde werking van gebouwen te garanderen. Onze producten, oplossingen en diensten zorgen voor een hoge energie-efficiëntie gedurende de gehele levenscyclus van een gebouw, van planning en constructie tot en met exploitatie, in kantoor- en administratieve gebouwen, onderzoeks- en onderwijsfaciliteiten, ziekenhuizen, industriële gebouwen en laboratoria, luchthavens, vrijetijdsfaciliteiten , hotels en datacenters. Met meer dan 100 jaar ervaring en een track record van technologische expertise is SAUTER een bewezen systeemintegrator die staat voor continue innovatie en Zwitserse kwaliteit. SAUTER biedt gebruikers en operators een overzicht van energiestromen, verbruik en van de ontwikkeling van de betrokken kosten.

De SAUTER Group

  • Een internationale onderneming met het hoofdkantoor in Basel, Zwitserland
  • Opgericht in 1910, u kunt vertrouwen op meer dan 100 jaar traditie en ervaring
  • Met meer dan 2300 werknemers zijn wij wereldwijd actief
  • Complete oplossingen voor gebouwbeheheersystemen, gericht op maximale energie-efficiëntie en duurzaamheid
  • Zorg dragen voor investeringen en operationele betrouwbaarheid waarborgen gedurende de gehele levenscyclus van een gebouw
  • Leider op het gebied van gebouwautomatisering
  • Lid van eu.bac, BACnet Interest Group (BIG-EU), BACnet International, EnOcean Alliance
  • Indrukwekkende projectreferenties op www.sauter-controls.com

© 2020  Fr. Sauter AG Alle rechten voorbehouden