Skip to main content

SAUTER eValveco: Dynamisch balanceren voor verwarming en koeling

2 februari 2022 | news category

SAUTER eValveco: Dynamisch balanceren voor verwarming en koeling

Het SAUTER eValveco-systeem wordt gebruikt voor automatische hydronische balancering in het vol- of deellastbereik en voor realtime debietregeling. Het vervangt een statische inregelafsluiter in combinatie met een regel-/regelafsluiter of een kogelkraan.

Voorbeeld van het eValveco-systeem: Regeling van verwarmde en gekoelde plafonds

HVAC-systemen spelen een beslissende rol bij het realiseren van energiedoelstellingen in de bouwsector. Probleemloos en energie-geoptimaliseerd verwarmen of koelen resulteert niet alleen in een comfortabel binnenklimaat. Als het systeem op een betrouwbare en evenwichtige manier werkt, kan het de CO2-uitstoot en de bedrijfskosten van het gebouw verminderen.

 

Interactieve producten uit één enkele bron

eValveco, het dynamische flow control systeem van SAUTER, wordt gebruikt in HVAC-installaties met variabel debiet. Het bestaat uit een debietmeter, een regelklep en een servomotor en regelt de volumestroom onafhankelijk van drukschommelingen in hydraulische circuits. Afhankelijk van het type wordt er een combinatie gemaakt met de functies van een drukonafhankelijke regelklep (PICV), een 6-weg kogelkraan voor de omschakelfunctie (verwarmen/koelen), een inregelafsluiter en een gemotoriseerde afsluiter.

SAUTER eValveco is ontworpen voor automatische dynamische hydronische balancering in realtime, waardoor extra inregelafsluiters overbodig worden. Het systeem handhaaft een perfecte balans in het hydronische netwerk in zowel vol- als deellastbereiken. Zonder extra componenten zorgt het ervoor dat de exacte hoeveelheid benodigde energie op het juiste moment op de juiste plaats wordt gedistribueerd.

 

Communicatie via Modbus en nu ook via BACnet

Het flow control systeem communiceert via Modbus RTU in combinatie met een gebouwbeheeroplossing. eValveco UVC 106 is verkrijgbaar in twee nieuwe BACnet MS/TP-versies: de UVC106BF015 met nominale diameter (DN) 15 en de UVC106BF025 met nominale diameter (DN) 20.

Door directe integratie in het gebouwautomatiseringssysteem met BACnet kan het energieverbruik van elke ruimte in realtime worden geregistreerd in diverse gebouwbeheersystemen zoals bijvoorbeeld SAUTER Vision Center. De waarden kunnen gemakkelijk worden aangepast via computer, tablet of mobiele telefoon. Dit zorgt niet alleen voor transparantie in de energiestroom van het systeem, maar maakt het ook mogelijk om indirecte kosten zoals CO2-belasting op brandstoffen te verlagen. Bewoners profiteren van een probleemloze ruimteklimaatregeling en facility management wordt minder vaak ingeschakeld voor ongepland onderhoud bij storingen.

Download Media Release

 

Lees meer over hydronische balancering in ons magazine SAUTER FACTS!

 

Over SAUTER

Als toonaangevende leverancier van oplossingen voor gebouwautomatiseringstechnologie in groene gebouwen biedt SAUTER aangename omstandigheden in duurzame omgevingen. SAUTER is een specialist in het ontwikkelen en produceren van producten en systemen voor energiezuinige totaaloplossingen en biedt een uitgebreid dienstenpakket om de energie-geoptimaliseerde werking van gebouwen te garanderen. Onze producten, oplossingen en diensten zorgen voor een hoge energie-efficiëntie gedurende de gehele levenscyclus van een gebouw, van planning en constructie tot en met exploitatie, in kantoor- en administratieve gebouwen, onderzoeks- en onderwijsfaciliteiten, ziekenhuizen, industriële gebouwen en laboratoria, luchthavens, vrijetijdsfaciliteiten , hotels en datacenters. Met meer dan 100 jaar ervaring en een track record van technologische expertise is SAUTER een bewezen systeemintegrator die staat voor continue innovatie en Zwitserse kwaliteit. SAUTER biedt gebruikers en operators een overzicht van energiestromen, verbruik en van de ontwikkeling van de betrokken kosten.

De SAUTER Group

  • Een internationale onderneming met het hoofdkantoor in Basel, Zwitserland
  • Opgericht in 1910, u kunt vertrouwen op meer dan 100 jaar traditie en ervaring
  • Met meer dan 2650 werknemers zijn wij wereldwijd actief
  • Complete oplossingen voor gebouwbeheheersystemen, gericht op maximale energie-efficiëntie en duurzaamheid
  • Zorg dragen voor investeringen en operationele betrouwbaarheid waarborgen gedurende de gehele levenscyclus van een gebouw
  • Leider op het gebied van gebouwautomatisering
  • Lid van eu.bac, BACnet Interest Group (BIG-EU), BACnet International, EnOcean Alliance
  • Indrukwekkende projectreferenties op www.sauter-controls.com
© 2024  Fr. Sauter AG Alle rechten voorbehouden