Skip to main content

SAUTER Vision Center 6.1: Universeel gebouwbeheer – eenvoudig en ingericht voor de toekomst

1 augustus 2019 | media releases

SAUTER Vision Center 6.1: Universeel gebouwbeheer – eenvoudig en ingericht voor de toekomst

De nieuwste generatie SAUTER Vision Center integreert visualisatie- en bedieningsfuncties. Met zijn vereenvoudigde en geavanceerde gebruikersinterface is de gebouwbeheersoftware zeer eenvoudig te gebruiken.

Met zijn intuïtieve ontwerp en gebruiksvriendelijkheid blijft de nieuwste versie 6.1 van de BACnet-gecertificeerde SAUTER Vision Center-software voor gebouwbeheer indruk maken. De software is geschikt voor diverse project samenstellingen, kan op elk moment flexibel worden uitgebreid in overeenstemming met de wensen van de klant en de grootte van het project en kan zonder problemen worden gebruikt door gebruikers zonder ervaring met het gebouwbeheersysteem.

Geoptimaliseerde en vereenvoudigde gebruikersinterface

Iedereen, van servicepersoneel tot energiemanagers, kan de gebruikersinterface van de software eenvoudig aanpassen aan hun voorkeuren en verantwoordelijkheidsgebied. Gedetailleerde realtime waarden kunnen worden opgenomen. Indien gewenst kan de weer informatie via SAUTER Meteo Services worden opgevraagd. De menu’s die aan de individuele taken zijn toegewezen, geven gebruikers een duidelijk overzicht van de visualisatie- en bedieningsfuncties die ze nodig hebben. Deze zijn toegankelijk met slechts een paar muisklikken of touchscreenacties.

Informatief energiemanagement

Met modules die op elk gewenst moment kunnen worden toegevoegd ondersteunt SAUTER Vision Center het beheer van energie en onderhoud. Gebruikers kunnen verbruikswaarden en Kritieke Prestatie Indicatoren (KPI’s) weergeven in grafieken en dashboards. De verschillende weergaven kunnen direct worden ingericht en geselecteerd in het navigatie menu dat tevens ingedeeld is in termen van gebouw, energie en gebruikers.

Alles gecombineerd in één oplossing

De huidige versie van SAUTER Vision Center combineert de werking van vele andere applicaties die eerder afzonderlijk werden beheerd. Klokprogramma’s in het bestaande proces kunnen nu zowel BACnet- als SAUTER novaNet-apparaten tegelijkertijd activeren. Bovendien kunnen speciale klokprogramma’s op een hoger niveau bedieningen over meerdere stations aansturen. Ook de afhandeling van alle ondersteunde klokprogramma’s zijn aangepast aan gebruikerswensen

SAUTER Vision Center biedt de hoogste flexibiliteit omdat het BACnet, SAUTER novaNet en OPC-UA ondersteunt voor het aansluiten van protocollen zoals M-Bus, ModBus en LON. Via OPC- en API-interfaces kunnen zelfs de “niet-HVAC-systemen” van derden naadloos worden aangesloten op SAUTER Vision Center, zoals brandbeveiliging, videobewaking en liftbesturing, evenals branchespecifieke toepassingen naadloos worden aangesloten.

Stap-voor-stap migratie van bestaande SAUTER novaNet-installaties naar het systeem is mogelijk tegen lage kosten, omdat eerdere generaties SAUTER-automatiseringsstations ook worden ondersteund. Omdat de SAUTER-oplossing voor gebouwenbeheer ook een OPC-UA-server bevat, kunnen alle systeem- en energiebeheergegevens die zijn verwerkt door alle applicaties met een OPC-UA-client eenvoudig worden gebruikt. Oplossingen van andere fabrikaten kunnen bij SAUTER Vision Center informatie opvragen en rechtstreeks verwerken.

Gestroomlijnde processen voor meer efficiëntie

De modulaire combinatie van gebouw-, energie- en onderhoudsbeheer in één softwarepakket heeft vele voordelen. Omdat SAUTER Vision Center de HTML5-standaard volledig ondersteunt, kan het worden gebruikt met vrijwel elke internetbrowser, onafhankelijk van het besturingssysteem, of het nu Linux, Unix, iOS, Android of Windows is. In tegenstelling tot veel andere oplossingen is het niet nodig om extra apps of plug-ins te installeren.

De combinatie van voorheen zelfstandige toepassingen in één integrale oplossing maakt een uitstekende bediening en visualisatie van gebouwbeheersystemen mogelijk. De software past gemakkelijk in het proces en de workflows van een bedrijf, allemaal ten voordele van de gebruikers van het gebouw. Het eindresultaat is tevreden gebruikers op alle niveaus, eenvoudige processen en duurzamere gebouwen die worden gekenmerkt door geoptimaliseerde energie-efficiëntie. »

Over SAUTER

Als toonaangevende leverancier van oplossingen voor gebouwautomatiseringstechnologie in groene gebouwen biedt SAUTER aangename omstandigheden in duurzame omgevingen. SAUTER is een specialist in het ontwikkelen en produceren van producten en systemen voor energiezuinige totaaloplossingen en biedt een uitgebreid dienstenpakket om de energie-geoptimaliseerde werking van gebouwen te garanderen. Onze producten, oplossingen en diensten zorgen voor een hoge energie-efficiëntie gedurende de gehele levenscyclus van een gebouw, van planning en constructie tot en met exploitatie, in kantoor- en administratieve gebouwen, onderzoeks- en onderwijsfaciliteiten, ziekenhuizen, industriële gebouwen en laboratoria, luchthavens, vrijetijdsfaciliteiten , hotels en datacenters. Met meer dan 100 jaar ervaring en een track record van technologische expertise is SAUTER een bewezen systeemintegrator die staat voor continue innovatie en Zwitserse kwaliteit. SAUTER biedt gebruikers en operators een overzicht van energiestromen, verbruik en van de ontwikkeling van de betrokken kosten.

De SAUTER Group

  • Een internationale onderneming met het hoofdkantoor in Basel, Zwitserland
  • Opgericht in 1910, u kunt vertrouwen op meer dan 100 jaar traditie en ervaring
  • Met meer dan 2300 werknemers zijn wij wereldwijd actief
  • Complete oplossingen voor gebouwbeheheersystemen, gericht op maximale energie-efficiëntie en duurzaamheid
  • Zorg dragen voor investeringen en operationele betrouwbaarheid waarborgen gedurende de gehele levenscyclus van een gebouw
  • Leider op het gebied van gebouwautomatisering
  • Lid van eu.bac, BACnet Interest Group (BIG-EU), BACnet International, EnOcean Alliance
  • Indrukwekkende projectreferenties op www.sauter-controls.com
© 2020  Fr. Sauter AG Alle rechten voorbehouden