Skip to main content

SAUTER Vision Center, uw Building Intelligence Hub

24 juni 2021 | news category

SAUTER Vision Center, uw Building Intelligence Hub

Alles in één: SAUTER Vision Center versie 7 combineert gebouw-, onderhouds- en ruimtebeheer met energiebeheer en gebouwanalyse. Een individuele gebruikersinterface en extra grafieken vereenvoudigen de bediening en visualisatie.

Visual Business Intelligent Hub
SAUTER Vision Center, uw Building Intelligence Hub

De toenemende eisen aan ruimtecomfort van gebouwgebruikers maken continue investeringen in technologie en software noodzakelijk. Tegelijkertijd zorgen de innovaties ervoor dat de waarde van een gebouw op lange termijn behouden blijft of verhoogd wordt. Holistische gebouwbeheersystemen moeten daarom drie essentiële kenmerken hebben om te zorgen voor een optimaal gebruik van hulpbronnen: ze moeten continu worden aangepast aan nieuwe eisen, aanpasbaar zijn en een eenvoudig, duidelijk ontwerp hebben.

Met SAUTER Vision Center versie 7.0 (SVC) lanceert SAUTER een nieuwe grote release van zijn succesvolle beheersoftware voor gebouwen, energie en onderhoud. De speciale focus van deze versie ligt op de nieuwe module Analytics en Energiemanagement, of kortweg AEM.

De hoogtepunten: Realtime analyse en energiebeheer

AEM, de tool voor gebouwoptimalisatie, maakt gebouwanalyse mogelijk op basis van de historische gegevens die zijn vastgelegd met SVC. Hier zijn visuele representaties zoals tapijt- en scatterplots, maar ook statistische evaluatie-opties met histogramdiagrammen en de optionele berekening van de Gauss-verdeling beschikbaar.

Met de weergave van strooi- en tapijtplots kunnen bedrijfspatroon en setpointafwijkingen direct worden gedetecteerd.

Verdere functies die zeer nuttig zijn voor de werking van de installatie, vindt u in de Analytics-module. Deze maken onder meer het genereren en valideren van bedrijfspatronen mogelijk. Met analyses kunnen afwijkingen van bedrijfspatronen, verschillen tussen setpoints en werkelijke waarden en oscillaties zo in realtime worden gedetecteerd. Met behulp van realtime analyses worden gebouwbeheerders onmiddellijk op de hoogte gebracht als hun installaties buiten gedefinieerde bereiken draaien. Zo is het mogelijk om zonder vertraging te reageren op afwijkend gedrag.

Deze informatie kan als alarmmelding worden ontvangen of in de vorm van KPI’s uit het dashboard worden gehaald. Met de definitie van verschillende grenswaarden kunnen KPI’s worden weergegeven met behulp van stoplichtdisplays en andere weergave-instrumenten en kan alarminformatie worden gecategoriseerd, zodat bijvoorbeeld bij afwijkingen binnen 5% de verkeerslichtinformatie op groen wordt gezet , en bij afwijkingen van meer dan 15% vraagt ​​een rood stoplicht om directe actie.

Management System Dashboard
In het dashboard zijn diverse KPI’s en andere widgets beschikbaar voor het weergeven van informatie, bijvoorbeeld grafieken, project afbeeldingen, tabellen of links.

Voordelen voor verschillende toepassingsgebieden met betrekking tot het gebouw

Ook op het gebied van gebouwbeheer in SVC zijn nieuwe functies beschikbaar: Het Object Informatie Bord (OIB) toont alle informatie over het object in één oogopslag. Bijvoorbeeld waar het datapunt (object) wordt gebruikt, bijbehorende alarmmeldingen, de quick chart-functie, referenties en de mogelijkheid om notities en documenten op te slaan. Handig is dat er een link naar het OIB te vinden is in alle lijstweergaven, SVC-documenten en grafieken waarin objecten te vinden zijn.

Talloze projecten met directe communicatie met de klant hebben ervoor gezorgd dat SVC is uitgegroeid tot wat het nu is: een universeel gebouwbeheer- en integratieplatform dat alle toepassingsgebieden ten goede komt. Installatieoverzicht, ruimtegebruik, gebouwbeheer, energiebeheer, gebouwonderhoud of analyse – allemaal te vinden in slechts één systeem.

SAUTER Vision Center 7, SAUTER Vision Center, uw Building Intelligence Hub

» Download Media Release

 

Zou u graag meer willen weten over SVC 7.0? Neem dan contact met ons op.

 

Over SAUTER

Als toonaangevende leverancier van oplossingen voor gebouwautomatiseringstechnologie in groene gebouwen biedt SAUTER aangename omstandigheden in duurzame omgevingen. SAUTER is een specialist in het ontwikkelen en produceren van producten en systemen voor energiezuinige totaaloplossingen en biedt een uitgebreid dienstenpakket om de energie-geoptimaliseerde werking van gebouwen te garanderen. Onze producten, oplossingen en diensten zorgen voor een hoge energie-efficiëntie gedurende de gehele levenscyclus van een gebouw, van planning en constructie tot en met exploitatie, in kantoor- en administratieve gebouwen, onderzoeks- en onderwijsfaciliteiten, ziekenhuizen, industriële gebouwen en laboratoria, luchthavens, vrijetijdsfaciliteiten , hotels en datacenters. Met meer dan 100 jaar ervaring en een track record van technologische expertise is SAUTER een bewezen systeemintegrator die staat voor continue innovatie en Zwitserse kwaliteit. SAUTER biedt gebruikers en operators een overzicht van energiestromen, verbruik en van de ontwikkeling van de betrokken kosten.

De SAUTER Group

  • Een internationale onderneming met het hoofdkantoor in Basel, Zwitserland
  • Opgericht in 1910, u kunt vertrouwen op meer dan 100 jaar traditie en ervaring
  • Met meer dan 2650 werknemers zijn wij wereldwijd actief
  • Complete oplossingen voor gebouwbeheheersystemen, gericht op maximale energie-efficiëntie en duurzaamheid
  • Zorg dragen voor investeringen en operationele betrouwbaarheid waarborgen gedurende de gehele levenscyclus van een gebouw
  • Leider op het gebied van gebouwautomatisering
  • Lid van eu.bac, BACnet Interest Group (BIG-EU), BACnet International, EnOcean Alliance
  • Indrukwekkende projectreferenties op www.sauter-controls.nl
© 2021  Fr. Sauter AG Alle rechten voorbehouden