Skip to main content

Eenvoudige en individuele ruimtebediening met de SAUTER ecoUnit355

16 januari 2020 | media releases

Eenvoudige en individuele ruimtebediening met de SAUTER ecoUnit355

Met de nieuwe ecoUnit355 ruimtebedieneenheid en de ecoUnit 358 bedieneenheid, krijgt de gebruiker niet alleen de temperatuur inzichtelijk maar ook de overige ruimte condities. De SAUTER ecoUnit355 is intuïtief en simpel te gebruiken.

Intuïtief, eenvoudig en duidelijk

Samen met het SAUTER ecos504/505 ruimte automatiseringsstation regelt en bewaakt de nieuwe ruimtebedieneenheid het klimaat, de verlichting en de zonwering. Een ruimtetemperatuursensor en een LCD-display zijn geïntegreerd in de bedieneenheid.

Het LCD-display is voorzien van achtergrondverlichting en biedt een duidelijk overzicht in een tijdloos ontwerp. Het maakt gebruik van eenvoudige, begrijpelijke symbolen om de temperatuur, vochtigheid, lichtniveau, luchtkwaliteit, bedrijfsmodus (verwarmings- / koelmodus), ventilatiesnelheid, automatische / handmatige modus, ECO-modus en de datum en tijd weer te geven.

De nieuwe ruimtebedieneenheid ecoUnit355 van SAUTER heeft een ingebouwde positie-LED waardoor deze ook in het donker zichtbaar is. De achtergrondverlichting die wordt geactiveerd wanneer het apparaat wordt bediend, biedt extra duidelijkheid voor het LCD-scherm.

De functies van de uitbreidingsunit ecoUnit358 kunnen vrij worden geconfigureerd en worden aangepast aan de individuele ruimtefuncties. Met de uitbreidingsunit kunt u bijvoorbeeld de zonwering (jaloezieën, rolluiken) afzonderlijk bedienen en de verlichting in- of uitschakelen of dimmen. Bestaande verlichtings- en jaloezieschakelaars kunnen daarmee worden vervangen. De ecoUnit358-uitbreidingseenheid voegt acht knoppen toe aan de ecoUnit355-ruimtebedieneenheid waarvan de functie vrij te bepalen is. Met de ECO-knop kan de automatisering op elk moment naar de energiezuinige modus worden geschakeld.

Economisch en flexibel

SAUTER is van mening dat de bediening, compatibiliteit en het ontwerp van zijn producten net zo cruciaal zijn als de technologie die ze gebruiken. Daarom passen zowel de bedieneenheid ecoUnit355 als de uitbreidingseenheid  ecoUnit358 in veel van de montageframes (binnenafmetingen 55 mm x 55 mm) die op de markt verkrijgbaar zijn bij de schakelmateriaal leveranciers. De knoppen kunnen individueel worden toegewezen volgens de behoeften van de klant, samen met de opdruk die te ontwerpen is.

Continue communicatie

In combinatie met het ecos5 ruimteautomatiseringsstation uit de EY-modulo 5 systeemfamilie, maakt de SAUTER ecoUnit355 state-of-the-art oplossingen voor ruimteautomatisering mogelijk en garandeert het altijd een efficiënte werking.

Over SAUTER

Als toonaangevende leverancier van oplossingen voor gebouwautomatiseringstechnologie in groene gebouwen biedt SAUTER aangename omstandigheden in duurzame omgevingen. SAUTER is een specialist in het ontwikkelen en produceren van producten en systemen voor energiezuinige totaaloplossingen en biedt een uitgebreid dienstenpakket om de energie-geoptimaliseerde werking van gebouwen te garanderen. Onze producten, oplossingen en diensten zorgen voor een hoge energie-efficiëntie gedurende de gehele levenscyclus van een gebouw, van planning en constructie tot en met exploitatie, in kantoor- en administratieve gebouwen, onderzoeks- en onderwijsfaciliteiten, ziekenhuizen, industriële gebouwen en laboratoria, luchthavens, vrijetijdsfaciliteiten , hotels en datacenters. Met meer dan 100 jaar ervaring en een track record van technologische expertise is SAUTER een bewezen systeemintegrator die staat voor continue innovatie en Zwitserse kwaliteit. SAUTER biedt gebruikers en operators een overzicht van energiestromen, verbruik en van de ontwikkeling van de betrokken kosten.

De SAUTER Group

  • Een internationale onderneming met het hoofdkantoor in Basel, Zwitserland
  • Opgericht in 1910, u kunt vertrouwen op meer dan 100 jaar traditie en ervaring
  • Met meer dan 2300 werknemers zijn wij wereldwijd actief
  • Complete oplossingen voor gebouwbeheheersystemen, gericht op maximale energie-efficiëntie en duurzaamheid
  • Zorg dragen voor investeringen en operationele betrouwbaarheid waarborgen gedurende de gehele levenscyclus van een gebouw
  • Leider op het gebied van gebouwautomatisering
  • Lid van eu.bac, BACnet Interest Group (BIG-EU), BACnet International, EnOcean Alliance
  • Indrukwekkende projectreferenties op www.sauter-controls.com
© 2020  Fr. Sauter AG Alle rechten voorbehouden