Skip to main content

Smart Actuator productlancering: IoT oplossing voor nieuwbouw en renovatie

18 april 2023 | news category

Smart Actuator productlancering: IoT oplossing voor nieuwbouw en renovatie

SAUTER breidt zijn assortiment uit met de nieuwe generatie IoT-compatibele servomotoren. De Smart Actuator maakt autonome of semi-autonome regeling van verwarming, ventilatie en airconditioning mogelijk. Bijkomende voordelen zijn een eenvoudige installatie en inbedrijfstelling, cloudverbinding met applicatiebibliotheek en toegang op afstand, evenals een smartphone-app.

Illustration of the yellow and black smart actuator with smartphone app and installed in an HVAC system.
De Smart Actuator in bedrijf

Kleppen en aandrijvingen zijn belangrijke componenten in de energiedistributie. Ze worden ingezet in verwarmings- en ventilatiesystemen en in ruimteautomatisering. Keer op keer stellen traditionele systemen de beheerders voor uitdagingen tijdens de installatie. De nieuwe Smart Actuator van SAUTER vereenvoudigt de planning, installatie en bediening van HVAC-systemen in nieuwe of gemoderniseerde gebouwen. Het biedt beslissende voordelen voor alle gebruikersgroepen.

Eenvoudige installatie en inbedrijfstelling

Het aansluit principe in combinatie met voorgemonteerde kabels zorgt voor een bijzonder snelle installatie. Mechanische en kleurcodering voorkomt niet alleen bedradingsfouten, maar resulteert ook in kostenbesparingen. Geteste en voorgeprogrammeerde applicaties kunnen via de smartphone-app direct op de Smart Actuator worden geladen en geconfigureerd. Extra software is niet nodig.

Via twee universele I/O’s kunnen veldcomponenten zoals sensoren die nodig zijn voor de toepassing direct op de aandrijving aangesloten worden. Met de optionele I/O-module kan het toepassingsgebied volledig worden uitgebreid..

Connectiviteit, IoT en cloud verbinding

De Smart Actuator heeft communicatie-interfaces voor elke oplossing en integreert zo naadloos in alle gebouwautomatiseringssystemen. Als er al een gebouwautomatiseringsnetwerk aanwezig is, kan de Smart Actuator worden geïntegreerd via BACnet MS/TP. Installateurs, servicetechnici en facility managers hebben op afstand toegang tot de bedrijfsgegevens, instellingen en bedieningen van de Smart Actuator via de SAUTER Cloud met hun smartphone. Alle gegevens zijn toegankelijk via Bluetooth LE zonder netwerkverbinding. Een oplossingsbibliotheek is beschikbaar in de cloud.

Semi-autonome of zelfs autonome controle voor gedistribueerde intelligentie

Decentraal geïnstalleerde besturingstaken worden autonoom uitgevoerd door de Smart Actuator zonder extra automatiseringsstations. Hierdoor is het zelfs mogelijk om helemaal af te zien van centrale automatisering. Als dit niet gewenst is, maken interfaces voor systeemintegratie semi-autonome besturing binnen het totale systeem mogelijk.

 

Voordelen van gedistribueerde intelligentie:

 • Robuuste systemen, geen single point of failure
 • Minder gebruik van bronnen (geen kabel of bedradingskosten)
 • Compactere systemen, kleinere schakelkasten
 • Betere systeemmodulariteit
 • Vereenvoudigde software- en hardwarestructuur – onafhankelijk van architectuur

 

De Smart Actuator zal beschikbaar zijn in de zomer van 2022. Voor productdemonstraties, neem contact op met Sales.

Lees meer over de Smart Actuator in onze video op YouTube.

Download media release

 

Over SAUTER

Als toonaangevende leverancier van oplossingen voor gebouwautomatiseringstechnologie in groene gebouwen biedt SAUTER aangename omstandigheden in duurzame omgevingen. SAUTER is een specialist in het ontwikkelen en produceren van producten en systemen voor energiezuinige totaaloplossingen en biedt een uitgebreid dienstenpakket om de energie-geoptimaliseerde werking van gebouwen te garanderen. Onze producten, oplossingen en diensten zorgen voor een hoge energie-efficiëntie gedurende de gehele levenscyclus van een gebouw, van planning en constructie tot en met exploitatie, in kantoor- en administratieve gebouwen, onderzoeks- en onderwijsfaciliteiten, ziekenhuizen, industriële gebouwen en laboratoria, luchthavens, vrijetijdsfaciliteiten , hotels en datacenters. Met meer dan 100 jaar ervaring en een track record van technologische expertise is SAUTER een bewezen systeemintegrator die staat voor continue innovatie en Zwitserse kwaliteit. SAUTER biedt gebruikers en operators een overzicht van energiestromen, verbruik en van de ontwikkeling van de betrokken kosten.

De SAUTER Groep

 • Een internationale onderneming met het hoofdkantoor in Basel, Zwitserland
 • Opgericht in 1910, u kunt vertrouwen op meer dan 100 jaar traditie en ervaring
 • Met meer dan 3300 werknemers zijn wij wereldwijd actief
 • Complete oplossingen voor gebouwbeheheersystemen
 • Focus op maximale energie-efficiëntie en duurzaamheid
 • Zorg dragen voor investeringen en operationele betrouwbaarheid waarborgen gedurende de gehele levenscyclus van een gebouw
 • Leider op het gebied van gebouwautomatisering en systeem integratie
 • Lid van eu.bac, BACnet Interest Group (BIG-EU), BACnet International, EnOcean Alliance
 • Indrukwekkende projectreferenties op sauter-controls.com
© 2024  Fr. Sauter AG Alle rechten voorbehouden