Skip to main content

ecos504/505 ruimteautomatiseringsstations nu met M-Bus interface

12 oktober 2020 | media releases

ecos504/505 ruimteautomatiseringsstations nu met M-Bus interface

Een comfortabel binnenklimaat met minimaal energieverbruik – dat is het doel van gebouwautomatisering. SAUTER ecos504 / 505 biedt een complete oplossing voor ruimteautomatisering voor uw gebouw. De M-Bus-interface is nu toegevoegd aan de vele communicatie-interface-opties.

Warmte-, energie- en kWh-meters kunnen worden geïntegreerd via de M-Bus-interface.

 

De twee ruimteautomatiseringsstations ecos504 en ecos505 maken deel uit van de systeemfamilie SAUTER EY-modulo 5. Ze integreren kamertemperatuur, verlichting en zonwering en zorgen zo voor een naadloze ruimteautomatisering.

SAUTER heeft het productassortiment uitgebreid met ruimteautomatiseringsstations met een gestandaardiseerde (fysieke) M-Bus-interface en een RS-232-interface. Door deze extra features kunnen M-Bus-meters worden aangesloten en kunnen energiegegevens worden verzameld. Zo kunnen ecos504 / 505-apparaten nu ook energie-informatie registreren voor kamer- en verdiepingzones. Met de extra RS-232-interface kunt u grotere M-Bus-netwerken aansluiten met behulp van een externe M-Bus-niveau-converter.

 

De M-Bus communicatie standaard

De communicatiestandaard “Meter-Bus” (M-Bus) is een van de oudste protocolen in de gebouwautomatiseringsomgeving. Omdat fabrikanten van warmte-, energie- en kWh-meters deze gevestigde norm beschikbaar stellen op hun meters, staan ​​leveranciers van gebouwautomatiseringsoplossingen regelmatig voor de opgave om M-Bus in het systeem te integreren. De M-Bus-interface maakt energiedetectie en -registratie mogelijk, of energiestroomdisplays voor afzonderlijke gebouwdelen of installaties.

 

Naadloze, vraaggestuurde klimaatregeling

SAUTER ecos504 / 505-apparaten zijn vrij programmeerbare BACnet-gebouwcontrollers (profiel B-BC). Met maximaal 600 BACnet-objecten kunnen de verzamelde energiegegevens via BACnet naar een beheer- en bedieningsniveau zoals SAUTER Vision Center worden verzonden.

Behalve BACnet beschikte het assortiment ecos-ruimtecontrollers al over veel digitale communicatiestandaarden voor de integratie van alle uitrustingssystemen in kantoorgebouwen, hotels, ziekenhuizen, scholen, winkelcentra enz. Touchpanelen, KNX-motoren en sensoren kunnen via KNX in een netwerk worden opgenomen . Met de DALI-interface kunnen lampen, aanwezigheidsmelders en lichtsensoren worden geïntegreerd volgens de DALI-2-specificatie voor aanwezigheidsafhankelijke verlichting of constantlichtregeling.

De SMI-interface stuurt elektronische motoren voor zonweringsystemen (jaloezieën of rolluiken) aan. EnOcean-ruimtebedieningseenheden en raamcontacten, schakelaars en andere apparaten van derden kunnen ook worden geïntegreerd. Met de Modbus-interface kunnen ook kleppen voor dynamische hydraulische balancering zoals onze UVC102,103 en 106 regelaars in de kamer worden geïntegreerd.

 

» Meer informatie

» Product pagina

» Download Media Release

 

 

Over SAUTER

Als toonaangevende leverancier van oplossingen voor gebouwautomatiseringstechnologie in groene gebouwen biedt SAUTER aangename omstandigheden in duurzame omgevingen. SAUTER is een specialist in het ontwikkelen en produceren van producten en systemen voor energiezuinige totaaloplossingen en biedt een uitgebreid dienstenpakket om de energie-geoptimaliseerde werking van gebouwen te garanderen. Onze producten, oplossingen en diensten zorgen voor een hoge energie-efficiëntie gedurende de gehele levenscyclus van een gebouw, van planning en constructie tot en met exploitatie, in kantoor- en administratieve gebouwen, onderzoeks- en onderwijsfaciliteiten, ziekenhuizen, industriële gebouwen en laboratoria, luchthavens, vrijetijdsfaciliteiten , hotels en datacenters. Met meer dan 100 jaar ervaring en een track record van technologische expertise is SAUTER een bewezen systeemintegrator die staat voor continue innovatie en Zwitserse kwaliteit. SAUTER biedt gebruikers en operators een overzicht van energiestromen, verbruik en van de ontwikkeling van de betrokken kosten.

De SAUTER Group

  • Een internationale onderneming met het hoofdkantoor in Basel, Zwitserland
  • Opgericht in 1910, u kunt vertrouwen op meer dan 100 jaar traditie en ervaring
  • Met meer dan 2650 werknemers zijn wij wereldwijd actief
  • Complete oplossingen voor gebouwbeheheersystemen, gericht op maximale energie-efficiëntie en duurzaamheid
  • Zorg dragen voor investeringen en operationele betrouwbaarheid waarborgen gedurende de gehele levenscyclus van een gebouw
  • Leider op het gebied van gebouwautomatisering
  • Lid van eu.bac, BACnet Interest Group (BIG-EU), BACnet International, EnOcean Alliance
  • Indrukwekkende projectreferenties op www.sauter-controls.nl
© 2021  Fr. Sauter AG Alle rechten voorbehouden